1. Pradėkite nuo naujo apatinio trikotažo

Rimtai, viskas, ką dėvite, atrodys 10 kartų geriau, jei jūsų liemenėlė ar kelnaitės neverš ir nespaus papildomų riebaliukų. Gyvenimas su jaukiais, patogiais treningais atpratino mus nuo figūrą formuojančių drabužių (galbūt visam gyvenimui?), bet padarykite savo kūnui bei drabužiams paslaugą ir įsigykite naują liemenėlę, skirtą segėti po marškinėliais.

Ieškokite lengvai paminkštintų kaušelių ir tokios konstrukcijos, kuri be jokių vielučių pakeltų jūsų krūtis aukštyn nuo liemens. Nereikia atsisakyti patogumo. Palikdamos kuo daugiau erdvės tarp biusto ir juosmens, iš karto sukursite ilgesnio ir stangresnio liemens įspūdį. Rinkitės besiūles, mikropluošto kelnaites aukštu juosmeniu, bet įsitikinkite, kad jos yra jūsų naujo dydžio.

2. Rinkitės V formos iškirptes

Jau sakėme tai ne kartą: V formos iškirptės vizualiai sustiprina pečių liniją ir pailgina kaklą bei torsą. Platesnės trikampės iškirptės subalansuoja plačius klubus bei šlaunis, o gilesnės V formos iškirptės stipriai pakelia ir išskiria krūtinę (tik nenusileiskite pernelyg žemai, visai nebūtina, kad matytųsi tarpelis tarp krūtų). Tokias iškirptes taip pat turi susiaučiamos suknelės ir sukryžiuotos palaidinės.

Savo spintoje neturite drabužių su V formos iškirpte? Tiesiog prasekite visus marškinius ir palaidines iki V formos, bet būtinai praplėskite apykaklę į šonus, kad gautųsi tikra V formos iškirptė, o ne siauras prasegimas. Kita liekninanti iškirptė? Laivelio formos iškirptė taip pat praplatina pečius ir vizualiai ištempia kaklą, padailindama viršutinę kūno dalį.

3. Nuo galvos iki kojų renkitės vienos spalvos drabužiais

Kad atrodytumėte kuo elegantiškiau, nesvarbu, ar nešiojate 12 ar 18, M, XL, ar 2X dydžio drabužius, pasirūpinkite, kad viršutinės ir apatinės kūno dalies drabužiai būtų tos pačios spalvų grupės bei intensyvumo (kitaip tariant, beveik vienodos spalvos).

Stenkitės, kad kontrastas būtų kuo minimalesnis. Pavyzdžiui, rinkitės tamsiai mėlynos spalvos marškinėlius ir tamsiai mėlynus, nuskalbtus džinsus, šviesiai mėlynos spalvos bliuzoną su gobtuvu ir šviesius, blukintus džinsus arba juodos spalvos džemperį ir juodas tampres. Taip pat galite tiek dieną, tiek naktį drąsiai maišyti sezoninius drabužius.

Jūsų toninė apranga taps daug įdomesnė, jei maišysite raštus bei faktūras, pavyzdžiui, žalią ir gėlėtą šilkinę palaidinę vilkėsite prie alyvuogių spalvos „cargo“ kelnių ir užsidėsite žalios spalvos megztinį. Kelnių kostiumai, žinoma, yra tikras laimėjimas. Išsitraukite juos!

4. Vilkėkite glaustinukes ar prailgintus marškinėlius

Paskutinis dalykas, kurį norėtume parodyti viešumoje, yra nugaros riebaliukai, „keksiuko viršus“ virš kelnių juosmens ar ne itin stangrus pilvas. Paprasta, juoda glaustinukė suteiks lieknesnes bei stangresnes kūno linijas ir leis susikišti palaidinę be įprastų iškilimų, virstančių per juosmenį. Be to, glaustinukės puikiai paslepia riebalus, kai yra sluoksniuojamos po prigludusiais drabužiais.

5. Rinkitės neįliemenuotas sukneles, kad užmaskuotumėte pilvuką

Atrodo, kad pūpsantis pilvukas tik ir traukia aplinkinių žvilgsnius. Neleiskite, kad jis atsidurtų dėmesio centre. Bet kokia suknelė, neturinti dirželio – tiesaus kirpimo, imperatoriška, paaukštintu juosmeniu, trapecijos formos – jūsų figūrai bus draugiškesnė, negu atskiri viršutinės ir apatinės kūno dalies drabužiai, nes ties liemeniu nebus skiriamosios linijos. Vientisos suknelės slysta apvalumų paviršiumi ir subalansuoja kūno proporcijas, todėl su jomis atrodysite „lygesnė“.

6. Pridėkite šiek tiek aukščio

Nors vargu ar kas nors veržiasi grįžti prie aukštakulnių, bet kokia paaukštinta avalynė – batai su pleišto formos padu, platforminiai sportbačiai, neaukšta, bloko formos pakulnė, katytės bateliai, mulės ar klumpės – vizualiai ilgina kojas.

Neatsisakykite patogumo, bet pridėkite šiek tiek aukščio sportiniais bateliais su platforma ir sukurkite ilgesnių kojų vaizdą vos dviem centimetrais paaukštindamos džinsų ar kelnių juosmenį. Kelnės, kurių juosmuo sutampa su jūsų natūralia talija, – paaukštinto, bet ne super aukšto juosmens – štai ko jums reikia.

7. Apimties suteikite tik ten, kur jos labiausiai reikia

Kai kurios iš mūsų papilnėja netolygiai – papildomi kilogramai susikaupia tik viršuje ar apačioje. Ar priklausote tam tipui, kai antsvoris nusėda ant klubų, šlaunų ir sėdmenų? O gal jūsų kilogramai keliauja tiesiai ant pilvuko ir krūtinės? Jei priaugote daugiau svorio apačioje, atsisakykite aptemptų džinsų, megztų kelnių ir pieštuko formos sijonų.

Vietoj jų rinkitės A formos sijonus bei sukneles, taip pat kelnes plačiomis klešnėmis ir prigludusią viršutinę dalį. Jei svoris kaupiasi viršuje, pamirškite aptemptus marškinėlius ir siaurus marškinius. Prie siauros apatinės dalies derinkite palaidines pūstomis rankovėmis, megztukus nuleistais pečiais ir didinto dydžio marškinius. Tai ne kas kita, kaip žaidimas proporcijomis.

8. Prie paprastų, juodų kelnių vilkėkite išskirtinę palaidinę

Ir atvirkščiai! Tai yra kita 7-ojo patarimo versija. Mūsų universalios juodos kelnės, sijonai ir palaidinės vis dar gali pasitarnauti, siekiant lieknesnio įvaizdžio. Juoda yra supergalinga spalva, kai reikia kažką vizualiai sumažinti – juodus drabužius vilkitės ten, kur reikia lieknesnio vaizdo. Prie jų derinkite akį traukiančią, ryškią arba raštuotą palaidinę ar marškinius. Tokios neturite? Tuomet užsimeskite išskirtinį šalį – jis duos tą patį efektą.

9. Užsiminkite apie liemenį

Jei atsikišęs pilvukas nėra jūsų didžiausias rūpestis, tuomet diržas yra geriausias būdas suteikti figūrai formos pojūtį – net jei dėl kelių papildomų kilogramų jūsų torsas atrodo kresnas. Jei jums patinka laisvesni, labiau atpalaiduojantys drabužiai (tai pagrindinė pandemijos nulemta tendencija, kuri mums labai patinka!), pavyzdžiui, didinti marškiniai, laisvalaikio kelnės ar rauktos, trapecijos formos suknelės, tuomet vilkėkite juos ir toliau.

Tiesiog ties liemeniu arba šiek tiek aukščiau jo užsidėkite diržą, kad parodytumėte, jog po drabužiais, vis dėlto, yra kūnas. Diržą segėkite ant bet kokios suknelės, marškinių ar net ilgo megztinio. Jums nereikia liauno liemens – tik šiokio tokio įlinkio tarp krūtinės ir klubų. Žinoma, kombinezonas yra vienas iš liekninančios aprangos sprendimų, kuris viską palengvina.

10. Išsitraukite švarką

Anksčiau pasikliaudavome švarku, kaip labiausiai mūsų pasitikėjimą savimi stiprinančiu drabužiu, kai reikėdavo paslėpti kelis papildomus kilogramus. Spėkite, ką? Griežtų ir preciziškų formų švarkai vis dar padeda sutvirtinti figūrą – ir tai daro greitai. Nereikia nieko pirkti.

Esame ta karta, kuri savo spintoje jau turi tai, kas būtiniausia! Dabar (vėl!) madingos ilgos, padidinto dydžio versijos ir labiau klasikinės formos, todėl nesijaudinkite, kad atrodysite retro. Švarką dėvėkite prie mėgstamų kelnių, kurios baigiasi ties čiurnomis, džinsų ar tamprių, taip pat virš bet kokio kombinezono ar midi suknelės.

11. Parodykite savo siaurus riešus ir kulkšnis

Jūsų dilbiai ir kulkšnys visada bus liekniausios kūno dalys, kad ir kiek svertumėte. Rodykite jas! Tai reiškia, kad ilgas rankoves, kelnes ir maksi ilgio sijonus keiskite į trumpesnius – kelnes ir džinsus iki čiurnų, trijų ketvirčių, trumpas ar atraitomas rankoves, midi ilgio sijonus, ne ilgesnius nei iki pusės blauzdų. Pritraukdamos žvilgsnį į galūnes, sukursite naujus dėmesio centrus. Pabrėžkite juos apyrankėmis arba išskirtiniais batais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)