Ką galite nusipirkti dėvėtų daiktų parduotuvėje

Naudotų daiktų parduotuvėje galite rasti visko – nuo batų raištelių iki kailinių ir karnavalinių kostiumų.vO tarp to, kas parduodama iš antrų rankų, yra tikrai unikalių daiktų – ir beveik nemokamai. Norėdami rasti tokių daiktų, turėsite skirti daug laiko ir pastangų, tačiau pirkinys atsipirks su kaupu.

Kelios taisyklės padės jums susiorientuoti kalnuose drabužių ir rasti tai, kas tiks ir bus dėvima ne vienerius metus.

„Goingzerowaste“ patariama apsipirkti eiti tik labai patogiai apsirengus. Būtent tam, kad viską galėtumėte lengvai matuotis. Taip pat, neužsibrėžkite tikslo „būtinai nusipirkti kelnes“. Jeigu nerasite idealių, kurios 100 proc. tinka ir patinka, geriau nepirkite jokių, nei tokias, sakysim, pusiau tinkamas.

Be to, padėvėtų rūbų parduotuvėse daiktai dažniausiai būna sukabinti pagal spalvas. Tad prieš einant apsipirkti, prisiminkite savo pagrindinių spalvų paletę ir lobių dairykitės tik jos ribose.

Kaip nusipirkti gerus daiktus „iš antrų rankų“

1. Sudarykite sąrašą, ką ketinate pirkti.

Viršutinė dalis, apatinė dalis, striukė, marškinėliai, į darbą, atostogauti ar būti namuose – geriau iš anksto apgalvoti, ko jums reikia. Sudarykite sąrašą to, ko jums reikia, – tai sutaupys daug laiko parduotuvėje ir apsaugos jus nuo spontaniškų ir nereikalingų pirkinių.

2. Skirkite daugiau laiko apsipirkti

Turėdami pirkinių sąrašą ar be jo, skirkite daugiau laiko apsipirkimui. Šioje parduotuvėje geriausia neskubėti: net jei viskas labai pigu, reikia sąmoningai apgalvoti, ką perkate. Taigi skirkite laiko išsirinkti, pamatuoti ir pagalvoti. Jei neturite akylos akies, jums prireiks daugiau laiko.

3. Viską pasimatuokite

Net jei tikrai žinote, kad tai yra jūsų dydis ir puikiai tiks – netingėkite matuotis. Laimei, šiuolaikinėse dėvėtų drabužių parduotuvėse su matavimosi kambariais tai nėra problema.
Gali atsitikti taip, kad daiktas geras ir jūsų dydžio, bet apsirengus – stilius vizualiai netiks.

4. Skylės, dėmės, defektai

Nedelsdami atsisakykite pirkti defektuotus drabužius, net jei jums atrodo, kad skylutės nematyti arba ją galima susiūti, o dėmę išplauti.

Atminkite: visi drabužiai, prieš patekdami į „antrų rankų“ parduotuvę, griežtai apdorojami. Jei liko dėmių, jų neišskalbsi. Skylės rodo, kad audinys susidėvėjęs, ir daiktas greičiausiai tarnaus neilgai. Nėra sagos – tai dar pusė laimės, bet sugedęs užtrauktukas – taip pat priežastis tokio daikto nepirkti.

5. Nelaukite mega nuolaidų dėvėtų drabužių parduotuvėse

Į parduotuvę stenkitės patekti pirmosiomis naujų prekių pristatymo dienomis – taip yra daugiau šansų, kad rasite kokybišką daiktą. Naudotų daiktų parduotuvėje visada atkreipkite dėmesį į viršutinius drabužius, čia galite rasti kokybiškų odinių gaminių. Ir, žinoma, čia garantuotai įsigysite gerų vaikiškų drabužių, o tai labai patogu – vaikai greitai auga, o juos aprengti įprastose parduotuvėse yra labai brangu.

Ko negalite nusipirkti dėvėtų rankų parduotuvėje – neišmeskite pinigų

Naudotų daiktų parduotuvėje yra daiktų, kuriuos geriau praeiti pro šalį nesidairant. Tarp jų yra ir šie:

– trikotažas ir megzti daiktai – jie dažniausiai būna su pūkeliais;
– apatinis trikotažas – šie daiktai yra grynai asmeniniai, nebent jie yra nauji, tai yra, su etiketėmis;
– kojinės – dėl tos pačios priežasties kaip ir apatiniai drabužiai.