1. PASITIKĖJIMAS SAVIMI

Pirmas ir svarbiausias žingsnelis - priimti savo kūną tokį, koks jis yra. Mokėkite save vertinti, pasitikėkite savimi ir pasakykite sau bent vieną komplimentą. Jei patikėsite, kad esate graži, kiti irgi jumis žavėsis.

Shutterstock nuotr.

2. DRABUŽIAI TURI TIKTI

Dažnai įsigyti drabužiai negula tobulai. Jei turite galimybę, apsilankykite pas siuvėją. Ji pasirūpins, kad pirkinys atrodytų idealiai. O galbūt galite šį tą pakeisti ir pati: patrumpinti kelnes ar persiūti sagas. Vilkėkite savo dydžio drabužius ir netikėkite, kad per didelis megztinis ar suknelė paslėps figūros trūkumus.

Vida Press nuotr.

3. NUKREIPKITE DĖMESĮ

Atsistokite prieš veidrodį ir įvertinkite, kuri kūno vieta yra plačiausia. Štai nuo šios zonos ir reikėtų nukreipti dėmesį. Neakcentuokite plačiausios kūno vietos kišenėmis, įmantriais dekoro elementais, aksesuarais. Su šia vieta neturėtų sutapti ir drabužio kraštas.

Vida Press nuotr.

4. JEI TURITE DAILIĄ TALIJĄ, NESLĖPKITE JOS!

Jei jūsų liemuo laibas, neslėpkite jo. Taliją galite išryškinti drabužį sujuosusi diržu, vilkėdama liemenuotą suknelę ar švarkelį. Taip pat palaidinę ar prigludusį golfą sukišdama į kelnes arba platėjantį sijoną. Žinoma, jei liemuo yra plačiausia kūno vieta, verčiau jo nepabrėžti.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

5. PROPORCIJŲ SVARBA

Kad figūra atrodytų dailiau, drabužiai neturėtų darkyti proporcijų, priešingai - turėtų jas koreguoti. Pavyzdžiui, jei jūsų liemuo yra ilgas, labiau tiktų trumpesnė palaidinė ir sijonas aukštintu liemeniu nei ilga palaidinė ir trumpintos kelnės. Tiesiog pirmasis derinys kurs trumpesnio liemens efektą, o antrasis tik išryškins jo ilgumą. Derindama drabužius visuomet įvertinkite ar siluetų proporcijos nedarko figūros, neišryškina figūros trūkumų.

Vida Press nuotr.

6. RAŠTŲ IR SPALVŲ GALIA

Spalvos taip pat daro didelę įtaką figūros harmonizavimui. Pirmiausia į akis krinta sodrios ir šviesios spalvos, vėliau pastebime tamsesnes. Taip pat ir margi drabužiai pastebimi pirmiau nei vienspalviai. Jei norite išryškinti tam tikrą vietą, pavyzdžiui, dailius klubus, rinkitės ryškaus, šviesaus ar raštuoto audinio apatinės dalies drabužį. Jei kažkurią vietą norite maskuoti ar nukreipti nuo jos dėmesį, pavyzdžiui, pilnesnius klubus, rinkitės tamsesnio arba vienspalvio lygaus audinio drabužį. Pagyvinti vienspalvę ar neutralių atspalvių aprangą visuomet galite ryškesniais aksesuarais.

Vida Press nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)