Socialiniuose tinkluose ir „TikTok“ susidomėjimo sulaukė vaizdo įrašai, kuriuose mokoma, kaip nustatyti, ar džinsai tinka, jei neturite noro ar laiko eiti į matavimosi kambarį.

Pirmasis būdas skirtas patikrinti, ar jums tinka džinsai aukštu liemeniu. Tinklaraštininkė slapyvardžiu nicolefay_ nusprendė išbandyti šį populiarų patarimą. Kad sužinotumėte, ar jūsų pasirinkti džinsai puikiai priglustų prie liemens, užsekite užtrauktuką, užsekite sagą ir užmeskite džinsus už savęs taip, kad juosmens linija liestų kaklą.

Suspauskite abu kraštus – jei jie priglunda vienas prie kito be jokių problemų, tarpų ar nepatogumų ties kaklu – džinsai idealiai priglus prie jūsų liemens ir tas aišku be matavimosi. O jei nepriglunda – bus per platūs, jei persidengia – greičiausiai jums reikės didesnio modelio.

Antrąjį būdą siūlo tinklaraštininkas Billy Newland. Norėdami patikrinti, ar džinsai tinka, užsekite užtrauktuką, kaip darėte pirmajame patarime. Tada padėkite ranką už juosmens, alkūnę atremdami į vieną pusę, ir ištieskite dilbį.

Jei tarp pirštų ir kitos pusės vis dar yra daug vietos, džinsai bus dideli, jei ne, o ranka netelpa – vadinasi, maži. Jei ranka yra per arti kitos juosmens pusės, tikriausiai vos tilpsite.

Trečiasis būdas sužinoti, ar džinsai tinka, nesimatuojant, yra toks pat paprastas. Užsekite kelnes ir priglauskite jas prie savęs iš šono, viena puse uždengdami pusę pilvo, o kitą palikdami juosmens lygyje.

Jei galite tai padaryti nesivaržydami, vadinasi, džinsai gerai priglunda prie juosmens. Tačiau prigludimas ties juosmeniu nėra viskas. Rinkdamiesi džinsus turėsite atsižvelgti į savo kūno formas – ar turite pilvuką, koks jūsų klubų plotis ir panašiai.

Prieš eidami į tobulų džinsų medžioklę, išbandykite visus tris patarimus su jau dėvėtais džinsais ir raskite tuos, kurie atitinka jūsų išmatavimus.