Norinčias susikurti autentišką šio muzikos ir kino pasaulio žvaigždžių išpopuliarinto įvaizdžio versiją stilistė Emilija Viskontaitė kviečia prisiminti drabužį, kuris yra kiekvienoje spintoje: megztinį.

„Šaltojo sezono glėbyje slypi nenugalimas žavesys apsigaubti šiluma ir komfortu, o koks gali būti geresnis būdas tai padaryti, jei ne pasirinkti jaukių mezginių? Namų jaukumą primenanti išvaizdos magija slypi tekstūrose ir raštuose“, – sako E. Viskontaitė, sukūrusi įvaizdį iš Kauno „Akropolio“ drabužių ir aksesuarų parduotuvių asortimento.

Jaukų įvaizdį sukurti padės tekstūros, raštai, šviesios spalvos ir aksesuarai

Žaidimas skirtingais raštais ir faktūromis ne tik apgaubs jaukia namų šiluma, kad ir kur beeitumėte, bet ir leis susikurti derinius, kurie alsuos subtilia elegancija.

„Vyrauja mitas, jog stilingi drabužiai – nepatogūs, tačiau žiemą, kai norisi apsirengti šiltai ir patogiai, grožio dėl to aukoti visiškai nebūtina. Susikurti namų šiluma alsuojantį jaukų įvaizdį nesunkiai pavyks kiekvienam – tereikia kūrybiškai pažvelgti į tai, ką turime spintoje“, – sako stilistė.

Cozy look: amžinoji jaukumo klasika


Neslėpkime – stebėdami permainingus orus už lango dažnai užsinorime šokti į patogius naminius drabužius, susisupti į užklotą, nepaleisti iš rankų šilto gėrimo puodelio ir niekur nekišti nosies.

Tačiau gyvenimas nelaukia, todėl kelios paprastos stiliaus taisyklės padės dalelę namų šilumos pasiimti su savimi, kad ir kur beeitumėte. Nesvarbu, ar išbėgote į parduotuvę, susitikti su draugais, ar suplanavote darbo susitikimą – cozy look leis jaustis gražiai ir patogiai bei pasitikėti savimi nepriklausomai nuo to, koks oras už lango.

„Dažnai žmonės bijo miksuoti megztinius, tekstūras ir raštus – tačiau būtent tai yra šio sezono tendencija: skirtingų raštų, skirtingų faktūrų derinimas, sukuriant variantą, kuris būtų autentiškas ir asmeniškas“, – pasakoja stilistė.

Žiemiškajame cozy look megztiniai derinami su dirbtinės odos šortais bei masyviais vilnos ar dirbtinio kailio paltais. Be to, šviesūs tonai, turtingos tekstūros atliepia tai, ką savo šiam sezonui skirtose kolekcijose pristatė ir žymiausi mados namai.

E. Viskontaitė siūlo nebijoti šį sezoną rinktis ir jaukias, natūralumu spinduliuojančias spalvas: baltus, rudus atspalvius, vietoj akinančios baltos ji rekomenduoja kiek prigesintą off-white, pieno ar dramblio kaulo baltą spalvą.

Šį sezoną rinkitės jaukias, natūralumu spinduliuojančias spalvas

Jaukus įvaizdis: 4 taisyklės

E. Viskontaitė dalijasi svarbiausiomis taisyklėmis ir patarimais, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį, norint susikurti šiltą ir jaukų žiemišką įvaizdį. Pasak jos, svarbu stengtis išlaikyti harmoniją, nepamiršti akcentų bei nebijoti įvaizdį papildyti aksesuarais.

Sluoksniuokite nuo ploniausio iki storiausio. Renkantis įvaizdį nereikėtų bijoti drabužių sluoksniavimo, tačiau saugiausia tai daryti pradedant nuo lengviausio, ploniausio medžiagiškumo ir palaipsniui pasirinktą medžiagos faktūriškumą ar raštą sunkinti. Taigi, apatiniam sluoksniui rinkitės ploną merino vilnos golfą ar kiauraraščiu nertą megztinį, įvaizdį papildykite užsagstomu „sunkesnės“ vilnos kardiganu, o pabaigti susikurtą derinį galite masyviu avikailio paltu ar bomber jacket. Toks stilizavimo principas sukurs ne tik autentišką ir stilingą įvaizdį, bet ir užtikrins, kad nesušalsite.

Šio sezono hitai – šortai ir masyvus vilnos švarkas

Šviesūs akcentai – ne tik vasarai. Nebijokite įvaizdžio praturtinti šviesių spalvų aksesuarais: rankinėmis, akiniais nuo saulės, papuošalais. Jie jaukiam įvaizdžiui suteiks rafinuotumo ir papildomos elegancijos.

Pažvelkite kūrybiškai. Tam, kad drabužis jus puoštų, neprivalote jo vilkėti – įjunkite vaizduotę ir raskite netikėtų būdų derinti megztinius: ryšėkite juos ant pečių ar ant kaklo, pakeisdami įprastą šaliko pasirinkimą.

Tam, kad megztinis jus puoštų, neprivalote jo vilkėti: ryšėkite juos ant pečių ar ant kaklo

Atkreipkite dėmesį į raštą, balansą. Stambesnis megztinio rašto pynimas suteiks svorio, o plonesnis – subtilumo ir lengvumo. „Sunkiam“ sluoksniuotam viršui atsvaros suteiks lengvesnė apatinė dalis: juosmenį pabrėžiantys šortai, pėdkelnės, o tam, jog visas įvaizdis išlaikytų derinio balansą – rinkitės masyvesnius batus, kurie ne tik bus praktiški žiemą, bet ir įneš papildomo netikėtumo.

Smulkūs megztinio raštai įvaizdžiui suteiks lengvumo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)