Vasara atneša ne tik saulėtus orus, bet ir ilgai lauktas šventes po atviru dangumi. O kokią aprangą rinktis savaitgalio draugų susibūrimams, vestuvių ceremonijoms bei vakarėliams? Siūlome atkreipti dėmesį į vyraujančias proginių suknelių tendencijas, tarp kurių atrasite sau artimiausią stiliaus kryptį.

1. Metalo spindesys

Sezono favoritai - auksu ar sidabru žėrintys audiniai, iš kurių siuvamos tiek prabangios vakarinės, tiek glamūriškos kokteilinės suknelės. Prie tokių siūloma derinti ir metalizuotos odos aukštakulnius batelius bei metalu spindinčius papuošalus.

2. Ryškios spalvos

Kita tendencija - akį traukiančios spalvos: nuo vaiskios oranžinės, laimų žalios, sodrios geltonos, dangaus žydros iki aitrios rožinės. Madingiausios ryškiaspalvės suknelės išsiskiria elegantiškais kirpimais ir modernumo suteikiančiomis detalėmis, tokiomis kaip skulptūriškos rankovės, asimetrija ar žaismas proporcijomis.

3. Blizgesys

Stilingai atrodys ne tik metalo efekto suknelės, bet ir siuvinėtos blizgiais žvyneliais, dekoruotos krištolo karoliukais ar puoštos metalinėmis plokštelėmis. Madingos visos spindesio variacijos, tad drąsiai matuokitės tiek tviskančias auksu ar sidabru, tiek spalvotas blizgias sukneles.

4. Raukiniai

Jeigu jums artimas romantiškas stilius, dairykitės suknelės, dekoruotos raukiniais. Vasaros pažiba - lengvos ir ilgos, raukto audinio juostomis puoštos suknelės. Dažnai šio tipo suknelės siuvamos iš perregimo ar pusiau perregimo audinio, todėl apsvarstykite, ar ji tikrai tiks pasirinktai progai ir kokius apatinius derinsite.