1. Italės dėvi juodą – daug juodos

Nesvarbu, ar jums 15, ar 50 metų, jei norite atrodyti itališkai, spalvinė gama nesikeičia. Kokio amžiaus bebūtų italė, juodos spalvos apdarai sudaro didžiąją dalį jos spintos. Net jei derinys nėra visas juodas, tuomet bent jau bazinė spalva jame juoda – pavyzdžiui, juoda suknelė su baltais žirniukais ar juodai ir kreminiai languotas kostiumėlis.

Jei visas derinys juodas – pavyzdžiui, juodos siauros kelnės, juoda palaidinė ir juodi bateliai – aksesuarus galima rinktis dvejopus. Jei norite atrodyti ryškiau – spalvingus, skirtingų tekstūrų, vėriniai gali būti iš perlų ir kriauklių, auskarai iš apdirbto stiklo. Jei norite atrodyti elegantiškiau, aksesuarus reikėtų rinktis aukso spalvos.

2. Italės ignoruoja įvairiaspalviškumą – monochrominiai įvaizdžiai

Monochromatika – viena svarbiausių taisyklių, norint susikurti itališką drabužinę. Aišku, yra tam tikrų išimčių ir spalvotesni įvaizdžiai gali būti pasirenkami šventėms, bet iš esmės reikėtų laikytis vienspalvės aprangos gamos.

Itališkos elegancijos raktas – tai paprastumas. Įsigykite keletą labiau iššaukiančių ar ypatingesnių rūbų, bet aprangos bazę susikurkite kuo paprastesnę. Jei norite į aprangos paletę įtraukti žalios, rinkitės tamsiai žalias kelnes, žalius lininius marškinius ir žemės spalvos batelius.

Rudenį ir žiemą, be abejo, išlaikykite juodą pagrindą, o pavasarį ir vasarą galite nuo galvos iki kojų rengtis smėlio, karamelės, kupranugario ir pieno spalvų drabužiais.

3. Italės pasipuošia kaskart išeidamos į lauką – net jeigu eina tik į parduotuvę

Anglijoje, pavyzdžiui, yra įprasta eiti apsipirkti nesusitvarkius plaukų, nepasidažius ir mūvint timpomis. Italijoje to nepamatysite. Šioje šalyje moterys eina į gatvę bent minimaliai susitvarkiusios – tvarkingais rūbais (ne sportine apranga), minimalistiniu ar ryškesniu makiažu ir susišukavusios.

Ir nesvarbu, ar tai – kelionė į barą su draugais, ar paprasčiausias maisto apsipirkimas. Svarbu atsiminti ir tai, kad „susitvarkymas“ nereiškia jokių pridėtinių nesąmonių. Tam, kad atrodytumėte tvarkingai ir elegantiškai, jums nereikia pūstų lūpų, dirbtinių nagų ar krūvos kosmetikos.

4. Italės prisimena: svarbiausia – būti moterimi

Viena iš sudėtinių itališko stiliaus dalių – tionykščių moterų mentalitetas. Taip, mūsų gyvenimuose pilna reikalų ir skubos, bet tai neturi sunaikinti moteriškumo. Tvarkingi plaukai, minimalistinis makiažas, džinsų pora su stilinga palaidine ar vienspalvė ilgesnė suknelė – šie elementai netrukdo nei gyventi, nei siekti savo tikslų, bet tuo pačiu padeda neprarasti moteriškumo.

Mylėti save, grožėtis savimi veidrodyje, skirti sau laiko – tai italės moters būtinybės. Visapusiškai rūpintis savimi ir palaikyti savo moteriškumą suteikia daugiau pasitikėjimo savimi ir stipresnę psichologinę savijautą. Kas to nenorėtų?

5. Italės vasarą rengiasi kitaip – ką rinktis

Kaip italės rengiasi vasarą? Nors iš instagramo nuotraukų galite susidaryti įspūdį, kad Italijoje vasarą vyrauja ryškiaspalvės suknelės, kasdienybėje tai netiesa.

Italės vasarą renkasi ne apsinuoginti, o prisidengti – ilgesnės suknelės (jei trumpesnės, tuomet pridengtomis rankovėmis), ilgos lininės kelnės ar klasikiniai žemės spalvų šortai, lininiai marškiniai ir lengvos palaidinės. Elegancijos šiems įvaizdžiams suteikia vienspalviškumas, pieno, karamelės, smėlio tonai.

6. Italės žiemą rengiasi tamsiau – ką rinktis

Kadangi italės pratusios prie karščių, tai, kas mums atrodo šilta žiema, joms atrodo šalčiai. Galima išvysti moterų, vilkinčių penkis sluoksnius – dėl šilumos, taip, bet tai sukuria ir tikrai stilingą įvaizdį. Žiemą rinkitės tamsesnes spalvas ir derinkite įvairius sluoksnius.

Pavyzdžiui, storos pėdkelnės (beveik timpos), ilgaauliai batai, sijonas, palaidinė ir megztinis. Arba kelnės, aulinukai, plonesnės ar moherinės apatinės palaidinės ir ilgi, padidinti viršutiniai rūbai. Svarbiausia – juodi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją