Gali pakoreguoti iškirptės dydį

Nepatinka didoka iškirptė arba norisi gilesnės? Siuvėjai gali nuimti apykaklę, koreguoti iškirptės formą, gylį, įprastinę trikampio formos iškirptę paversti giliu iškirpimu ir pan.

Gali įsiūti arba išimti užtrauktuką

Jei nepatinka vilktis per galvą užtrauktuko neturinčios suknelės, galima įsiūti užtrauktuką. Norint įsiūti užtrauktuką, turi būti medžiagos jo kraštams, todėl į siaurą, prigludusią suknelę nepavyks įtaisyti užtrauktuko.

Jei nemėgstate suknelės nugaroje esančio užtrauktuko, galite paprašyti siuvėjos perkelti jį į šoną.

Gali susiaurinti džinsų juosmenį

Pagaliau radote džinsus, su kuriais jūsų sėdmenys atrodo lyg Kim Kardashian pasididžiavimas. Viena bėda – nugaroje tarp juosmens ir sėdmenų yra tarpas, kurio nepaslėpsi jokiu diržu. Nesikrimskite, siuvėjams nebus sudėtinga tai pakoreguoti.

Gali įsiūti pamušalą į nesudėtingų siluetų drabužius

Į perregimą vasarinę suknelę nepakenktų įsiūti kūno spalvos pamušalą – tada būtų daugiau galimybių vilkėti tokią suknelę. Nesudėtinga įsiūti pamušalą į vadinamojo A silueto sijoną, laisvą tiesaus kirpimo suknelę, tiesias kelnes. Sudėtingiau tai padaryti, jei drabužis stipriai prigludęs ar sudėtingo kirpimo.

Siuvimas, pasidaryk pats

Įmanoma pakoreguoti gausiai karoliukais ar blizgučiais siuvinėto drabužio dydį

Taip, įmanoma patrumpinti ar susiaurinti juosmenį blizgučiais siuvinėtam siauram sijonui, tik tai įgyvendinama patyrusiam siuvėjui, žinančiam, kaip tai padaryti. Jei turite abejonių dėl siuvėjo kompetencijos, paprašykite parodyti darbų nuotraukų.

Pečių linijos per daug nepakoreguos

Manote, išimsite iš seno švarko petelius ir nešiosite jį visus šiuos metus? Vargu, nes koreguoti pečių liniją – rizikingas, dažniausiai rezultatų neduodantis sumanymas. Išėmus petukus, lieka medžiagos, kurią sudėtinga paslėpti, o norint susiaurinti per plataus drabužio pečius, tenka persiūti visą drabužį.

Neįmanoma pakoreguoti korseto

Korsetas turi priglusti prie kūno tarsi pirštinė prie delno. Iš tiesų lengviau pasiūti korsetą nei pakoreguoti jau pasiūtą. Pamatėte parduotuvėje suknelę su korsetu, kuri pavergė širdį, bet, deja, netinka? Nufotografuokite šią suknelę ir parodykite siuvėjui, tikėtina, kad specialistas įgyvendins jūsų svajonę.

Negali patrumpinti drabužio daugiau nei 10 cm

Kelnių klešnės daugiausia trumpinamos 5 cm. Daugiau nei 10 cm patrumpintas drabužis praranda originalias proporcijas ir neatrodys gražiai. Patarimas – nereikėtų trumpinti drabužio daugiau nei vienu dydžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)