Žymios bralečių „Sese“ dizainerės Aurita ir Elinga Noreikaitės atsakė, kada braletės atrodo stilingai, o kada nepadoriai ir koks yra jų nešiojimo etiktas.

Pati didžiausia klaida, kuri visiškai sugadina įvaizdį ir paverčia jį labai vulgariu – netinkamo braletės dydžio pasirinkimas. „Kaip ir bet kurį kitą apatinį trikotažą, taip ir braletes reikia rinktis savo dydžio. Įsirėžusios į odą juostelės ar iš nėrinio virstanti krūtinė padarys vulgarų net ir labai subtilų ir kuklų rūbą”, – teigia dizainerės.

Aurita ir Elinga taip pat pasakoja, kad braletes galima sulyginti su raudonu lūpdažiu. Jos gali skirtingose situacijose atrodyti stilingai arba visiškai neskoningai. Pasak bralečių kūrėjų, prieš dedantis braletę reikia atsižvelgti, kokiuose susitikimuose teks dalyvauti. Jei tai reikalaujantys solidumo susitikimai – braletę geriau palikti spintoje arba paslėpti ją po drabužiais. „Juk tai apatinis trikotažas, kuris reikalauja etiketo”, – teigia dizainerės.

Vakaro įvaizdžiui braletės tinka labiausiai ir neatrodo vulgariai. „Vakare linkime būti drąsiomis, charakteringomis. Svarbiausia, kad patiktumėte sau ir jaustumėtės gerai. Nepamirškite, kad braletė vakare yra geras būdas atskleisti savo vilioklišką pusę”, – pasakoja dizainerės.

Pačios sesės bralečių madą vertina taip: „Visos mados ateina ir praeina. Galime lažintis, kad kita labai populiari apatinio trikotažo tendencija bus „bullet“ tipo. Tai yra smailėjančios formos liemenėlės, kurios primena kulkos formą.“

Toliau kalbant apie bralečių nešiojimo kaip aksesuaro etiketą, galiu pridurti, kad iš tikrųjų reikia gerai pagalvoti į kokią vietą einate pasipuošus šia intymia stiliaus detale. Pavyzdžiui, mokykloje, universitete ar darbe šis aksesuaras tikrai netinka – net labai netinka. Turbūt nereikia net sakyti, kad šiose vietose apatinių demonstravimas atrodo labai stačiokiškai ir nemandagiai.

Be to, nepamirškime, kad juostelės ant nuogo kūno yra erotikos simbolika ir daug kam kelia asociacijas apie pornografinius filmus. Įvaizdžiu mes nežodine kalba parodome, kaip šiandien esame nusiteikę ir kitiems sukeliame tam tikrą įspūdį apie save. Todėl gerai pagalvokite, ką šiandien norite apie save papasakoti.

Jei jau prakalbome apie erotinę simboliką, svarbu pakalbėti ir apie amžiaus cenzą. Šis aksesuaras jaunutėms merginoms visiškai netinka. Turbūt dabar jos pagalvos, ką aš čia kalbu, juk seksualumo niekada nebus per daug. Tačiau jaunos merginos ir seksualus įvaizdis – pats prasčiausias derinys. Nėščioms moterims taip pat. Kai vyresnės moterys viešumoje puošiasi šia stiliaus detale, taip pat nekelia susižavėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)