Tik pradėjusi šią iniciatyvą nusprendžiau kalbėti apie stilių ne iš mažinančios, liekninančios ar slepiančios pusės, bet priešingai, iš paryškinančios, atkreipiančios dėmesį ir kutenančios stereotipus.

Kodėl? Nes mes visos esam pakankamos tokios, kokios esam čia ir dabar. Net jei liemuo platesnis už klubus, nugaroje susidaro keletas mielų rinkelių (dar jas vadinu nugaros papukais) arba rankų viršutinė dalis nėra stangri it plienas. Jau ir taip per daug randame patarimų, kaip save sumažinti, todėl čia jiems ne vieta!

Jūs užimate vietos tiek, kiek reikia ir nebijokite tuo džiaugtis bei šviesti iš tolo.

Šįkart noriu pristatyti du derinius, kurie panašūs savo koloritu, tačiau atlieka gana skirtingas funkcijas: vienas paryškina ir praplatina apatinę kūno dalį, o kitas visą dėmesį sutelkia ties viršumi.

Kojos yra stiprybė ant kurių laikosi kūnas. Laikas joms tapti dėmesio centru.

Čia puikus pavyzdys, kaip optiškai galima visą dėmesį nukelti į apatinę dalį, jeigu mintimis dar tik dirbate su viršutinės dalies atvaizdu.

Taip pat turinčioms apversto trikampio figūros tipą (pečiai platesni už klubus), šis derinys tinka viršutinės ir apatinės dalies subalansavimui. Sijono horizontalės priverčia akis judėti iš kairės į dešinę ir toliau, kylant į viršų, jau niekur nesustoti… tik ties jūsų šypsena.

Giedrė Valavičiūtė
Giedrė Valavičiūtė

Smulkus pokytis marškinėliuose ir liemuo taip pat taps žaidimo dalimi.

Ir viskas, kas vyksta, tegu vyksta mano širdyje ir ją supančioje erdvėje.

Giedrė Valavičiūtė

Norinčioms matančiųjų žvilgsnius pakelti aukščiau žemės, kelių ir klubų lygio. Šviesios spalvos turi gebėjimą ne tik būti ryškiomis, bet ir vizualiai padidinti užimamą plotą. Todėl šis derinys tinka trokštančioms daugiau dėmesio viršuje.

Giedrė Valavičiūtė
Giedrė Valavičiūtė

Taip pat jis puikiai tinka balansui sukurti turinčioms trikampio formos figūrą (klubai ryškiai platesni už viršutinę pečių liniją). Tuomet viršus vizualiai tampa ne tik ryškesniu, bet ir platesniu. Apačios tamsa mažiau patraukia dėmesį ir taip sukuriamas pločių balansas tarp apačios ir viršaus.

Beje, šis derinys man patiko dar ir tuo, kad jis gali būti tiesiog urbanistiniu, jeigu pasirinktumėte plokščiapadžius aulinukus. Ir urbanistika gali virsti „Mados infekcijos“ renginio deriniu, kai pasirenkami smailianosiai aukštakulniai.

Bet svarbiausia: nepamirškite šypsotis!

Giedrė Valavičiūtė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)