Įsitikinkite, kad neklystate dėl liemenėlės dydžio

Nors liemenėles moterys dėvi nuo paauglystės, tai tikrai nėra tie drabužiai, kuriuos verta saugoti iki brandaus amžiaus.

Kai kurios net labai klysta manydamos, kad metai iš metų gali pirkti vieno ir to paties dydžio liemenėlę. Juk kintant kūno proporcijoms (o taip tikai nutinka), gali kisti ir krūtinės dydis arba forma.

M. Leach tikina, kad tada, kai dirbo asistente apatinio trikotažo salone, jai teko susidurti su galybe moterų, šventai įsitikinusių, jog žino, kokio dydžio liemenėlės joms reikia, nors iš tiesų, kaip paaiškėdavo jas išmatavus, jų nuostata buvo klaidinga.

„Renkantis liemenėlę tiesiog būtina turėti omeny, kad jos dydis nebūtinai turi būti tas pats kaip paskutinį kartą įsigytos liemenėlės“, – tvirtina M. Leach ir priduria, kad tai suprantant daugėja šansų nenusivilti pirkiniu.

Tokio dalyko kaip idealus biusto dydis tiesiog nėra

Apatinio trikotažo parduotuvėse neišvengiamai susidursite su reklaminėmis nuotraukomis, norom nenorom verčiančiomis patikėti, kad pasaulyje iš tiesų esama idealaus biusto savininkių.

Tačiau tiesa ta, kad joks biusto dydis nėra laikytinas idealiu. Atminkite ir tai, kad reklamose figūruojantys atvaizdai dažnai yra padailinti ir pakoreguoti, o kartais modeliai dėvi liemenėles su užpildais.

Per porą apatinio trikotažo parduotuvėje pradirbtų metų M. Leach teko išmatuoti įvairiausių krūtų dydžių ir formų savininkių.

Beje, kreiptis pagalbos į asistentę, anot jos, yra labai teisingas žingsnis, nes įgudusi specialistė padės lengviau išsirinkti tinkamo stiliaus ir modelio liemenėlę.

Matuokitės kiekvienais metais

Tikslias savo apimtis galima žinoti tik tinkamai išsimatavus, ir tai tiesiog būtina padaryti, kad netektų patirti netinkamo dydžio liemenėlės keliamų problemų.

Labai dažnai dėvint netinkamo dydžio liemenėles galima prisišaukti net sveikatos problemų.

Dėl liemenėlės dydžio tikrai verta suabejoti tada, jei jos lankeliai rėžia arba duria kūną, krūtys veržiasi pro kaušelių kraštus, arba atvirkščiai – tarp krūtų ir kaušelių susidaro tarpas, taip pat jei per pernelyg spaudžia arba nuolat smunka petnešėlės.

Matavimasis, siekiant išsiaiškinti liemenėlės dydį, tikrai neturi būti vienkartinis viso gyvenimo įvykis. Tai reikia atlikti bent kartą per metus.

Į ką atkreipti dėmesį matuojantis

Matuojantis liemenėlę ir siekiant įsitikinti, kad ji tinkamo dydžio ir modelio, reikia atkreipti dėmesį tam tikrus dalykus.

Visų pirma, ją užsisegti reikia veriant kabliukus į artimiausias kilputes (laisviausia padėtis). Jei taip užsegta liemenėlė tinka, vėliau, drabužiui kiek išsitampius, visada galėsite naudoti tolimesnius kabliukus.

Petnešėlės neturi būti nei per daug įtemptos, nei per laisvos. Ar jos tinkamo ilgio, galima patikrinti užkišus du pirštus.

Norint išsiaiškinti, ar kaušeliai ne per maži, reikia įsitikinti, kad krūtys nesiveržia pro jų kraštus – nei iš viršaus, nei iš šonų.

Liemenėlė iš priekio turi priglusti prie šonkaulių, o jos lankeliai baigtis po rankomis ir nespausti.

„Jei liemenėlė kuriuo nors atžvilgiu netinkama, vadinasi, turite pasimatuoti kitą“, – sako M. Leach

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)