Kai kurios buitinės chemijos priemonės iš tikrųjų pašalina nešvarumus, tačiau kartu su jais iš audinio gali pasišalinti ir spalvos. Kad drabužis neišbluktų, galima pasitelkti liaudiškus skalbimo metodus su kišenei draugiškais ingredientais.

Druska

Paimkite 1 stiklinę švaraus vandens ir ištirpinkite joje 1 valgomąjį šaukštą druskos. Šiuo tirpalu sumirkykite dėmę nuo žolės ir palikite 40 minučių. Po to įdėkite drabužį į skalbyklę ir pasirinkite audinio tipui tinkamą programą. Jei reikia, procesą kartokite, kol dėmė visiškai išnyks.

Amoniakas

Šį valymo būdą galima naudoti tik šviesiems audiniams. Tirpalą ruoškite tokiomis pačiomis proporcijomis, kaip ir su druska (1 valgomasis šaukštas amoniako stiklinei vandens).

Peroksidas

Kaip ir amoniako atveju, šios priemonės nerekomenduojama naudoti ryškių spalvų ar tamsiems drabužiams. Peroksidas šviesina audinį, todėl juo reikėtų valyti tik baltus drabužius. Norėdami pašalinti dėmes, išteptą vietą suvilgykite 3 proc. vandenilio peroksido tirpalu ir palikite pusvalandžiui. Tada drabužį išskalbkite, kaip įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją