Paltas ar pūkinė striukė su natūraliu kailiu

Vos prieš kelis metus nei viena pūkinė striukė neapsiėjo be kailinio apkraštavimo ant gobtuvo ar apykaklės. Tokių paltų ir pūkinių striukių savininkės, viena vertus, vilkosi pakankamai demokratiškais pagal kainą drabužiais, kita vertus – užsimodavo natūralaus kailio, kuriuo siekiama viršutiniams drabužiams suteikti statusą. Dabar mada atsisako natūralaus kailio, pirmiausia kailinių apvadų ant paltų ir pūkinių striukių. Rinkitės kasdienio stiliaus pūkines striukes ir suteikite joms elegancijos, pasitelkę aksesuarus.

Sudėtingų modelių kepurės su papuošimais

Ausis dengianti kepurė su kailiniais bumbulais, sagės, audinio aplikacijos, karoliukai ir sudėtingos formos liko praeityje. Šią žiemą madingas lakoniškumas ir minimalus puošimas. Laikykitės paprastos taisyklės – kuo mažiau, tuo geriau. Tikrai neprašausite. Ir prisiminkite, kad kuo sudėtingesnė galvos apdangalo tekstūra, tuo paprastesnis turi būti jo modelis. Ir atvirkščiai.

Kepurės ir šaliko komplektas

Šaliko ir kepurės komplektas (kartais dar ir pirštinės) yra neabejotinas pretendentas į nemadingiausią šio sezono tendenciją. Bet koks komplektavimas – ir tai galioja ne vien aksesuarams – atrodo labai nenatūraliai. Dabar madoje laisvė, išsivadavimas iš rėmų ir įvairių spalvų bei tekstūrų daiktų derinimas. Tai nereiškia, kad kepurė ir šalikas neturi derėti, tiesiog ne taip tiesiogiai.

Kepurę ir šaliką rinkitės laikydamiesi bendrų derinimo principų – kontrastingų ar papildančių spalvų – arba derinkite vienspalvę kepurę prie margo šaliko.

Batai iki blauzdų vidurio

„Nei šis, nei tas“ – štai taip galima pavadinti koją aptempiančius ilgaaulius iki blauzdos vidurio. Pirma, toks ilgis nieko nepapuoš, nes kerta koją pačioje netinkamiausioje vietoje. Antra, tai tiesiog nemadinga. Rinkitės šį sezoną aktualius klasikinius botfortus iki kelių ar aukščiau, ar ilgaaulius-kojines. Ilgaauliams iki blauzdos vidurio tėra viena išimtis – tokio ilgio gali būti tik kaubojiški batai.

Aptempti megztiniai ar suknelės-megztiniai

Kalbant apie megztinius, čia nebūtina įsiminti ilgo to, kas nemadinga, sąrašo. Pakanka laikytis vienos šio sezono taisyklės – madingi „oversize“ ir laisvi modeliai. Automatiškai tokia mada išmeta iš žaidimo aptemptus megztinius, aptemptą suknelę-megztinį ir kažkada populiarią trumpą plačią suknelę, kuri baigiasi guma ir talijos srityje suformuoja užleidimą.

Taip pat priminsime, kad šiuolaikinė mada neatmeta trumpintų megztinių variantų, tačiau tik poroje su džinsais aukštų liemeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)