„Moteris turi senti oriai ir nemėginti būti tokio amžiaus, kokio nėra – taip ji tik atrodys juokingai. Gatvėse matau galybę tokių moterų. Iš nugaros jos visos atrodo puikiai besiplaikstydamos ilgais plaukais ir segėdamos mini sijonukus, bet kai atsigręžia, paaiškėja, kad yra visiškai senos“, – sako C. Herrera.

Carolina Herrera

C. Herreros atskleistos bet kuriam amžiui tinkamo stiliaus paslaptys:

Turėkite savitą braižą

Sulaukus tam tikro amžiaus, būtina labai gerai žinoti, kas jums tinka. Tiesiog privalote turėti savą stiliaus pojūtį.

Kas yra savitas stilius, apibrėžti sunku, nes tai labai asmeninis dalykas. Jis neapsiriboja drabužiais, kuriuos pasirenkate, o veikiau yra nulemtas to, kaip juos vilkite. Jis atspindi jūsų skonį, tai, kaip ir kokiuose namuose gyvenate, kokio tipo meną mėgstate. Tai begalės detalių visuma.

Vyresniame amžiuje negalima nešioti to, ką vilkėjote būdama jauna mergina. Tam būtina padaryti galą. Mada – tai kažkoks stebuklas. Ji nuolatos keičiasi, tad ir jūs turite keistis.

Daiktas, kurį būtina turėti

Vienintelis daiktas, kurį moteris tiesiog privalo nusipirkti, yra didelis veidrodis. Jis ypač svarbus, nes leidžia pamatyti, ko trūksta išbaigtam įvaizdžiui, ir ką būtina pridėti.

Visada...

...verta investuoti į klasikinio stiliaus baltą palaidinę. Pati visada jaučiau joms silpnybę. Dėviu jas ir vienas, ir derindama su kitais drabužiais. Man tai tarsi apsauga.

Carolina Herrera

Niekada...

...nedėvėkite mini sijonų. Šis drabužis skirtas jaunoms. Su bikiniais aš atsisveikinau, kai priartėjau prie 50-ies. Taip pat nemūviu džinsų. Nesu jiems tinkamo amžiaus. Džinsai taip pat skirti jaunimui. Vadinasi, su metais reikia pereiti prie kažko naujo.

Rankovės – svarbi drabužio dalis

Rankovės tarsi įrėmina moters veidą ir suteikia įvaizdžiui dramatizmo. Jei visas suknelės grožis bus sutelktas apačioje, sėdėdama prie pietų stalo atrodysite visiškai banaliai.

Juoda kelia nuobodulį

Vyresnio amžiaus moterys paprastai yra linkę rinktis juodą spalvą, tačiau dieną dėvimi juodi drabužiai atrodo nuobodžiai – tarsi uniforma. Visi juk dėvi juodą. Vakarui ši spalva tinka kuo puikiausiai. (Ar gali būti kas elegantiškesnio už mažą juodą suknelę?) Visgi dieną aš pirmenybę teikiu kokios nors kitos spalvos drabužiams.

Susiraskite gerą siuvėją

Jei tik žinote, kas jums tinka, drabužius visada galite pirkti gatavus, parduotuvėse. Aš visada akcentuoju, kad būtina tobulinti savitą stilių. O pinigai, investuojami į šiokius tokius pokyčius, tikrai nėra švaistymas.

Labai svarbu, kad drabužis nepriekaištingai tiktų. Pavyzdžiui, pečiai tiesiog privalo būti savo vietoje.

Neatidenkite per daug kūno

Šiokia tokia iškirptė gal ir gali atrodyti seksualiai, tačiau persistengti – kone apsinuoginti – jokiu būdu nereikia. Moteris privalo būti bent kiek paslaptinga.

Švytėkite

Papuošalai yra puikus dalykas, suteikiantis veidui spindesio. Visada segiu auskarus. Manau, kad perlų vėrinys arba kiti papuošalai tikrai pagyvina įvaizdį.

Nesibaiminkite botulino toksino

Privalote rūpintis savo oda. Nesvarbu, koks moters amžius, jos oda turi būti švari ir atrodyti šviežiai.

Pati lankausi pas puikų specialistą, atliekantį konkrečias procedūras, o kartas – botulino toksino injekcijas. Didelių pokyčių, aš, aišku, nesiekiu – nemanau, kad to reikia.

Kartais, žvelgdama į savo drauges, pagalvoju: „Kas nutiko jų lūpoms?“ Pasirodo, jos jas pasididino. Tačiau jei iš prigimties tavo lūpos nėra storos, kam gi jas storintis? Atrodysi kaip klounas.

Pasitrumpinkite plaukus

Manau, kad sulaukusios tam tikro amžiaus moterys turėtų pasitrumpinti plaukus. Ilgesni nei iki pečių plaukai, mano galva, nėra tinkamas pasirinkimas.

Tiesiog nuostabu, kai moterys nusprendžia būti natūraliais sidabro arba baltos spalvos plaukais. Toks įvaizdis man imponuoja. Pati norėčiau tokia būti, tačiau tarpinio varianto idėja manęs anaiptol nežavi.

Pabaigai

Senti tikrai nėra nenormalu. Nenormalu yra mėginti šį procesą sustabdyti.

Pasitikėkite savimi ir savo stiliaus pojūčiu. Dėvėkite tai, kas jums atrodo gražu. Jei pačioms apsispręsti sunku, paprašykite patarimo asmens, kurio nuomone pasitikite ir kuris tikrai pasakys visą tiesą apie jūsų dėvimus drabužius. Kuris nežarstys nepagrįstų liaupsių ir nekritikuos jums negirdint.

Neturite būti mados auka, bet taip pat neturite rengtis senamadiškai. Jūsų apranga turi atitikti jūsų asmenybę, nesvarbu, kiek jums metų.

Atminkite, kad sulaukusios tam tikro amžiaus turite liautis būti drovios.

Kitados ir aš buvau drovi. Bet dabar tikrai tokia nesu. Drovumas mano amžiuje atrodytų tiesiog komiškai. Kur kas geriau, kai atsiskleidžia asmenybė.

Carolina Herrera, Vanity Fair oskarų vakarėlis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt