Tai toks rūbas, kurio, tikiu, kas sezoną neatnaujinate. Nors tendencijos keičiasi kelis kartus per metus, bet klasikinio švarkelio mes nesame linkę keisti, atsižvelgiant į madų kaitą.

Tad dėl šios priežasties jis užsiguli mūsų spintose ir, ko gero, kelis metus iš eilės dėvime tokios pačios išvaizdos rūbą. Žinoma, jį galima pakeisti kas kartą pasipuošus vis kitais aksesuarais ar prie jo priderinus kitus drabužius. Tačiau ką daryti, jei mūsų idėjos išseko? Tam reikės šiek tiek laiko ir kruopštumo.

- Jeigu jūsų švarkelis yra susegamas plastikinėmis sagomis iš tokios pat spalvos kaip ir rūbo audinys, pakeiskite jas į skirtingos ar netgi kontrastingos spalvos sagas. Iš mados niekada neišeina metalinės sagos, ar tai būtų auksinės, varinės ar sidabrinės.

- Sagoms skirtas švarko kilpeles galite apsiūti derančiu apvadu. Kitas variantas - sukurti militaristinį stilių. Rankdarbiams skirtose parduotuvėse rasite pintų juostelių, kuriomis apvedžiojus užsegimus, sukursite husarų švarko inspiruotą modelį.

- Jei nenorite apvadų sagų kilpose, jais galima dekoruoti švarko atlapus ar kišenių atvartus.

- Į rankovių galus įsiūkite ryškiaspalvį ar jūsų mėgstamu raštu margintą pamušalą. Atraitojus rankoves, jis dailiai išlys, o švarkui suteiks naują „charakterį“. Pamušalo spalva ar raštas nebūtinai turi derėti su likusiomis jūsų aprangos dalimis.

- Kita alternatyva - atsibodusį ir jau esamą švarko pamušalą pakeisti į kitą. Jis nebūtinai turi būti ryškus. Tačiau atnaujinus šią švarko dalį, jausitės lyg su nauju drabužiu. Jei jums kūryba nėra svetima, o į rankas mėgstate paimti teptuką, galite išėginti tekstilinius dažus ir vienspalvį pamušalą ištapyti norimais motyvais. Drabužis taps it meno kūrinys!

- Jei visgi švarką dėvite šaltesniu metų laiku, o jums nesvetimas klasikinis stilius, jo atvartus dekoruokite kailine apykakle. Lengvas ir paprastas būdas, tačiau tokio modelio rūbas garantuotai išlieka madingiausiųjų viršūnėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją