Stilistė Asta Nevedomskytė sako, kad šiais laikais vyrauja didelis rankinių modelių ir spalvų pasirinkimas, todėl asortimento gausoje tikrai lengva pasiklysti. Renkantis rankinę svarbiausia yra apsispręsti dėl jos dydžio. Šioje vietoje reikia atkreipti į moters ūgį, nes didelė rankinė gali atrodyti netinkama smulkaus sudėjimo merginai, o maža delninė neatrodys proporcingai stambesnio sudėjimo moters rankose.

„Neaukšto ūgio moterims derėtų vengti pernelyg talpių, didelių beformių, masyviomis detalėmis puoštų rankinių, nes vizualiai gali atrodyti dar žemesnės. Geriausias pasirinkimas – vidutinio dydžio griežtesnio stiliaus rankinė, kuri suteiks ir solidumo.

Aukštaūgėms svarbu atkreipti dėmesį į rankenų ilgį, kuris negali būti per trumpas, nes tokiu atveju moters rankos ir kojos atrodys neproporcingai ilgos. Rekomenduojama rinktis vidutinio dydžio arba didelę rankinę ilgesne rankena, net vakarui patariama rinktis kuo didesnę delninę“, – teigia stilistė.

Rankinės formos pasirinkimą turi lemti ir suderinamumo principas. Remiantis Kibby-Larson tipologija, kiekvieną žmogų galima charakterizuoti pagal tai, ar jo figūroje ir veido bruožuose dominuoja vingiai, ar kampai. Atitinkamos linijos, esą, turėtų dominuoti ir drabužių bei aksesuarų modeliuose. Tik taip pavyksta sukurti harmoningą ir proporcingą įvaizdį.

V tipo figūra, arba apverstas trikampis

Tokio tipo figūros moterų pečiai pastebimai platesni nei klubai; jos neretai – iškilios krūtinės ir laibų kojų savininkės. Šią figūrą charakterizuoja ir tiesios linijos (atletiškos rankos, grakščios, ilgos kojos) bei griežti kampai (pečiai), ir išraiškingi apvalumai (krūtinė, sėdmenys). Prie tokio kūno sudėjimo dera tiek stačiakampė, tiek apvali rankinė: svarbiausia, kad jos forma būtų aiškiai apibrėžta.

V tipo figūros savininkei tinka ir rankinės-kibirėliai, ir rankinės su plačiomis, ilgomis, įstrižai kūno permetamomis rankenomis. Rankinę patariama neštis rankoje.

Rankinė
Rankinė

Rankinė su ilga ant peties užsimetama rankena turėtų kaboti daugmaž klubų aukštyje. Labiausiai įvaizdį darko po pažastimi pasikišamos arba ties talija kabančios rankinės.

A tipo figūra, arba trikampis

A tipo figūrai būdingi siauri pečiai, laiba talija ir platūs klubai. Taigi, griežta geometrija, savaime suprantama, kaipmat susikirs su prigimtiniais kūno linkiais ir sukels disonansą. Renkantis rankinę derėtų atkreipti dėmesį į pusapvalius kietus arba minkštus variantus.

Rankinė
Gatvės mada

O tipo figūra, arba obuolys

Obuolio tipo figūrą dažniausiai turi į apkūnumą linkusios moterys, o didžiausia apimtimi paprastai išsiskiria pilvo sritis. Šiuo atveju pagrindinis vizualios korekcijos tikslas – nukreipti dėmesį nuo trūkumų, todėl į ties talija arba ant ryškaus diržo kybančias rankines geriau nė nesidairyti. Skersai kūno permetama rankena tai pat nėra tinkamas variantas. Ką gi rinktis?

Ganėtinai dideli išilgintos formos krepšiai su trumpomis rankenomis – štai kas tinka O tipo figūros moterims. Krepšį reikėtų neštis rankoje, o ne užsisvėrus ant sulenktos rankos. Šis nurodymas svarbus todėl, kad jo laikantis pasiekiamas pirmiau minėtas tikslas: dėmesys nuo pilvo nukreipiamas į apačią – puikios formos blauzdas arba dailų apavą.

Rankinė

H tipo figūra, arba stačiakampis

Atletiško sudėjimo moterims puikiai tinka trapecijos, taip pat A4 formato popieriaus lapo formos krepšiai. Rekomenduojamos ir daugiabriaunės arba stačiakampės delninės. Pabrėžti taliją padės ant diržo kybanti rankinė. Rankinių rankenos turėtų būti plačios: siauros atrodys neproporcingai.

Rankinė

X tipo figūra, arba smėlio laikrodis

Laibos talijos ir išraiškingų klubų bei krūtinės savininkėms tinka rankinės su trumpomis rankenomis, užsineriamomis ant per alkūnę sulenktos rankos. Galim rinktis ir minkštus krepšius, ir griežtų klasikinių formų rankines. Labiausiai figūros linkius pabrėžia balno krepšį primenančios rankinės.

Gatvės mada
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)