„Mano nuomone, megztiniai, atidengiantys vieną petį, o kartu apnuoginantys raktikaulį, yra puikus variantas. Vis dėlto, vilkint tokį rūbą reikėtų vadovautis viena taisykle – nevilkėti liemenėlių su petnešėlėmis, net jei jos permatomos. Verčiau rinkitės specialią priglundančią liemenėlę be petnešėlių“, – pasakojo stilistė.

Jei savo drabužinėje turite užsilikusį plonytį priglundantį arba oversize megztinį apnuogintu pečiu, tačiau niekaip nesugalvojate, kaip jį derinti, V. Šaulytė pateikė keli galimus stiliaus sprendimus.

1. Megztinį vilkėkite kartu su aukšto liemens džinsais, o jei norite formalesnio įvaizdžio – su plačiomis kelnėmis. Stilistė siūlo megztuko priekį šiek tiek susikišti į džinsus ar kelnes.

2. Su midi ilgio arba paaukštinto liemens sijonais.

3. Trumpais sijonais ir įdomesnio modelio pėdkelnėmis. Toks variantas yra tinkamiausias laisvalaikio aprangai.

4. Kartu su švarkeliu. Jei per karšta – švarkeliu tiesiog apgobkite pečius.

Ar megztinis atviru pečiu yra tinkamas dėvėti darbo aplinkoje? Anot stilistės, visų pirma, reikėtų atsižvelgti į darbovietės aprangos kodą.

„Viskas priklauso nuo to, kokį aprangos kodą diktuoja įmonė, kurioje dirbate. Juk darboviečių būna skirtingų – vieni gali improvizuoti su savo apranga, kitiems privalu vilkėti klasikinius kostiumėlius. Vis dėlto, jeigu jūsų neįpareigoja griežtas aprangos kodas ir turite daugiau laisvės reikštis, galite drąsiai vilkėti megztinį apnuogintu pečiu, tame nėra nieko provokuojančio ar vulgaraus“, – pasakojo V. Šaulytė.

Kalbėdama apie vyresnio amžiaus moteris, stilistė akcentavo, kad megztinis atviru pečiu tikrai neturi amžiaus cenzo. Esą juo puoštis gali tiek jaunos, tiek solidaus amžiaus damos. Svarbiausia, kad drabužis neverstų jaustis nepatogiai.

„Jei užsivilkus megztinį žmogus jaučiasi blogai, vis nevalingai bando uždengti petį (o drabužio tampymas nei grožio, nei komforto nepridės), tuomet verčiau rinktis sau įprasto modelio megztinius“, – pasakojo V. Šaulytė.

Jei vis dėlto pasiryžote iš spintos išsitraukti seniai pamirštą megztinį apnuogintu pečiu, stiliaus ekspertė ragina nepamiršti ir aksesuarų. Tačiau čia galioja viena paprasta taisyklė – kadangi megztinis pakankamai išraiškingas ir gali tapti įvaizdžio akcentu, su papuošalais svarbu nepersistengti.

„Jei megztinio kraštas yra aukštai ir eina ties kaklo linija, patariu atsisakyti kaklo papuošalų. Vietoje jų rinkitės auskarus, tiks tiek minimalūs, tiek masyvesni apvalūs arba kabantys. Rankas puoškite žiedais ir laikrodžiu“, – reziumavo stilistė.

Viktorija Šaulytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)