Štai tokia įžanga portale „Who What Wear“ publikuotą straipsnį pradeda stiliaus žinovė Maxine Eggenberger ir tuojau pat supažindina su devyniomis džinsų mados tendencijomis, už kurias šį rudenį turėtų balsuoti visi prisiekę madų sekėjai.

Toliau minimi modeliai, žadama, dominuos ne mažiau kaip šešis ateinančius mėnesius. Netrukus įsitikinsite, kad tarp jų – ne vien šviežienos, bet ir praėjusiais metais dėmesį patraukę variantai.

1. „Puddle“ (labai laisvi ir ilgi)

Šio tipo džinsų modelį puikiai nusako jų pavadinimas („puddle“ lietuviškai – „klanas, bala“). Tai yra džinsai ypač plačiomis ir ilgomis, net pėdas uždengiančiomis bei žemę siekiančiomis klešnėmis, sukuriančiomis į balą įbridusio žmogaus įspūdį. Šis pernai itin išpopuliarėjęs modelis ir šiemet neužleidžia lyderio pozicijos.

2. „Barrel-Leg“ (platūs, į apačią siaurėjantys)

„Barrel-leg“ džinsų klešnės yra gana palaidos, į apačią siaurėjančios, nuo kelių tarsi krypstančios į vidų. Šis modelis labai primena klasikinį tiesių klešnių variantą, tačiau specifinis kirpimas suteikia jam šiuolaikiškumo.

3. „Flare“ (platėjantys)

Į apačią platėjantys modeliai akivaizdžiai dominavo rudens bei žiemos kolekcijų pristatymuose. Vėlei populiarumo įgaunanti tendencija padarė įtaką ir džinsų madai. Šį rudenį platėjantys džinsai turėtų būti vieni paklausiausių.

4. „Cargo“ (platūs)

„Cargo“ modelio džinsai kiek primena darbines arba kareiviškas kelnes: jie platūs, funkcionalūs, nevaržantys judesių, ypač ties šlaunimis ir keliais.

5. „Ombre“ (pereinančios spalvos)

Nors ryškiaspalviai ir įvairiai ornamentuoti džinsai iki mados topų dar nepakilo, „ombre“, t. y. iš šviesaus į tamsesnį toną pereinančios spalvos modeliai šį rudenį labai madingi.

6. Su skeltuku

Turint omenyje, kokios populiarios tapo tamprės su skeltuku, atrodo logiška, kad ši detalė nukeliavo ir į džinsų sritį.

7. Dviejų tonų

Nors toks sprendimas primena skiautinių techniką, skirtingus spalvos tonus skirianti riba yra kur kas rafinuotesnė. Labai svarbu, kad kontrastas būtų akivaizdus.

8. Platūs

Jei pernai investavote į madingus plačius džinsus, galite būti rami, kad pirkinys pasiteisins su kaupu, nes 2023-iaisiais platūs džinsai tebėra madingi.

9. Šviesiai pilki

Juodi džinsai yra niekada nesenstanti klasika, bet jeigu norisi kažko šviežesnio, madingesnio, vertėtų apsvarstyti šviesiai pilkų, tarsi išblukusių džinsų variantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją