Pernelyg aukšti bateliai

Pasirinkti netinkamus batus – didžiausia klaida, rašoma portale „Medium“. Kiekviena pora batų gali pakeisti, pagerinti arba priešingai – sugadinti aprangą. Venkite pasenusių ar prie jūsų pėdų patogiai nepriglundančių batų. Lygiai kaip ir pernelyg aukštų batelių.

Su itin aukštais aukštakulniais išryškės jūsų blauzdų raumenys, o taip pat ir venos, kurios, dažniausiai, su amžiumi šiaip ar taip darosi ryškesnės. Be to, eiti su įspūdingais aukštakulniais nėra patogu ir tai ryškiai atsispindės jūsų eisenoje.

Apsmukę džinsai

„Bestlifeonline“ nurodoma, kad reiktų rinktis pakankamo tvirtumo džinsus ir mesti lauk visus, kurie nors kiek apsmukę ar išsitampę. Pernelyg aptempti džinsai – taip, blogai, tačiau išsitampę ir per laisvi džinsai gali dar labiau pakenkti jūsų figūrai.

Kaklaskarė

Jei raukšlės ir raukšlelės jau išryškėjo ant jūsų kaklo ir krūtinės, aplink kaklą užrišta skarelė tik atkreips dėmesį į šiuos trūkumus. Be to, viršutinė kūno dalis vizualiai atrodys sunkesnė, stambesnė.

Ortopedinio stiliaus batai

Portale „Shoppingonchampagne“ teigiama, jog itin patogūs batai gali sudaryti tokį pat prastą įspūdį, kaip ir pernelyg aukšti kulnai – sendinti. Kai kurie geros kokybės ar net ortopedinio pado batai visiškai neišsiskiria savo stiliumi – nešiokite juos į sveikatą!

Tačiau tie, kurie parduodami specialiuose „patogumas kojai“ skyriuose parduotuvėse ar kuriuos galite rasti teleparduotuvės kataloge, tikrai jūsų nepapuoš. Kroksai – taip pat.

Kapri stiliaus kelnės

Jos išryškins plačiausią jūsų kojos dalį ir vizualiai padidins svorį. Dėl to atrodysite mažesnio ūgio, stambesnė ir, be abejo, vyresnė. Vietoje to ieškokite kelnių, kurios baigiasi ties kulkšnimis arba šiek tiek aukščiau, kad jos išryškintų ploniausią kojos dalį ir suteiktų jaunatviškumo.

Beformiai drabužiai

„Vakarų eksprese“ nurodoma, kad oversize (padidinto, – red.) stiliaus drabužiai geriau tinka jaunesnėms merginoms, turinčioms liekną figūrą. O bandymas plačiu švarku ar kelnėmis paslėpti liemens trūkumus greičiausiai bus nesėkmingas.

Tokiu atveju geriau rinktis prigludusius drabužius iš tankios medžiagos, kurie puikiai prilaikys dailias formas, pabrėždami figūros grožį. Taip pat galite mėginti sukurti norimą siluetą pasitelkdama pagalbines priemones ir aksesuarus – pavyzdžiui, diržą per liemenį.

Drabužiai su blizgučiais

Blizgančius drabužius su akmenukais, žėručiais ar žvyneliais reikėtų pamiršti visiems laikams. Jie ne tik pigina įvaizdį, bet ir prideda amžiaus. Moterys, norinčios atrodyti elegantiškai, turėtų rinktis natūralių tonų drabužius be pernelyg ryškių detalių. Neutralios spalvos, baziniai rūbai ir ryškesni akcentai – geriausias receptas stiliaus sėkmei.

Pasteliniai dryžuoti marškiniai

Žurnale „Glam“ kaip viena labiausiai sendinančių mados klaidų įvardijama perdėtas pastelinių spalvų pasirinkimas. Sluoksniuoti pastelines spalvas ant kitų pastelinių spalvų – būtent taip elgtųsi močiutė, juokaujama žurnale. Blogiausias variantas – kelių pastelinių spalvų dryželių marškiniai. Su tokiais galite išvysti dažną vyresnio amžiaus turistę.

Palaidinės plačiais dryžiais

Su plačiomis horizontaliomis juostomis galima suklysti. Siauras horizontalus raštas – jūreiviškas, o platus – močiutiškas. Geriausia plačius dryžius visiškai pašalinti iš savo spintos. Kad ir kokia miela atrodytų suknelė su horizontaliais dryžiais prieš ją pasimatuojant, šis dizainas akimirksniu išplės jūsų kūno formas ir privers jus atrodyti vyresne nei esate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)