Pamirškite stereotipus apie beretes ir dryžuotas bretoniškas juosteles, o įvertinkite tai, jog prancūzės turi įgimtą gebėjimą kurti lengvus, bet efektingus drabužių derinius. Kad ir kokią būtų išugdyta jų estetika, jų įvaizdis niekada neatrodo pernelyg apgalvotas. Užuot žaidusios su tendencijomis, jos rengiasi įprastai, ir būtent dėl to mes jomis žavimės. Jau ne kartą apžvelgėme jų garderobą, bet dabar metas sutelkti dėmesį į kai ką konkretesnio – batus.


Neabejojame, jums bus smalsu sužinoti, kokius žieminius batus prancūzės renkasi prie visko – nuo midi suknelių iki džinsų. Todėl peržvelgėme šimtus fashionistų profilių ir išryškėjo septyni konkretūs batų stiliai. Taip, kai kurių tikėjomės, bet kiti buvo kiek netikėti – dar vienas įrodymas, kad prancūzų stiliaus negalima (ir nederėtų) priskirti tam tikrai kategorijai.

Nuotraukose pamatykite, kokius žieminius batus mėgsta avėti prancūzės. Galbūt ir jūs pasisemsite idėjų žiemai.

1. Koviniai batai

Stiliaus pastaba: Mus nustebino, kiek daug prancūzių šį sezoną avėjo kovinius batus. Jie buvo labiausiai paplitusi avalynė mūsų sąraše. Nors pažvelgus į juos, jie gali neatrodyti prašmatniai ar elegantiškai, tačiau derinami prie megztų mini suknelių ar plačių džinsų, jie tikrai atrodo stilingai.

2. Zomšiniai batai iki kelių


Stiliaus pastaba: Tai – audinys, kurį prancūzės labai mėgsta dėvėti. Dažnai renkasi tokio stiliaus švarkus, tačiau jis taip pat labai mėgiamas renkantis avalynę, ypač aukštakulnius, kuriuos paryžietės dažnai avi prie margintų midi suknelių. Taip pat verta paminėti, kad jos dažniausiai renkasi švelnesnę spalvą, kuri dar labiau sustiprina malonų zomšos įspūdį.

3. Mokasinai su kulnais

Stiliaus pastaba: Žiemą ieškokite mokasinų su storesniu padu ar net kulnu, kad kilstelėtų šiek tiek nuo žemės ir kojoms būtų šilčiau.

4. Minimalistiniai jojimo batai


Stiliaus pastaba: Ieškokite minimalistinių batų porų, turinčių šiek tiek blizgesio.

5. Kaubojiški batai


Stiliaus pastaba: Prancūzės nuolat avėjo kaubojiškus batus, nepriklausomai nuo to, ar jie karaliavo ant podiumo, ar ne. Ar rinksitės iki kulkšnių, ar iki kelių – priklauso tik nuo jūsų.

6. Mary Janes batai


Stiliaus pastaba: Mary Janes bateliai yra neatsiejama prancūzių įvaizdžio dalis net labiau nei baleto bateliai, todėl prancūzės juos avi ištisus metus, ir numanome, kodėl. Paprastai šio tipo bateliai būna su nedideliu kulnu, kuris, kaip ir minėti mokasinai, pakelia nuo žemės ir yra šiek tiek šiltesni nei visiškai lygiapadžiai batai. Jų bendra forma taip pat atrodo elegantiškai su kojinėmis – ko nebūtinai galima pasakyti apie visus kitus batus.

7. Gyvačių raštai

Stiliaus pastaba: Nors tai tiesiogiai nesusiję su žiema, sunku ignoruoti prancūzių pomėgį gyvačių raštams. O pasirinkusios tokius batus, žiemos aprangai suteiksite žaismingą įvaizdį, o šį triuką, atrodo, mėgsta daugelis prancūzių fashionistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją