1) Striukė

Privalomas drabužis rudeniui – striukė. Jų būna įvairiausių stilių, svarbiausia – kad striukė būtų pakankamai šilta. Jei turite abejonių dėl silueto, pasitarkite su draugėmis. Kai atradote puikiai tinkančią striukę, tinkamai ją skalbkite ir džiovinkite. Rudenį nepamirškite ir lietpalčių, trumpų pūstų striukių, džinsinių švarkelių. Beje, niekada neprašausite su odiniu švarkeliu.

Rudeninį garderobą galima praturtinti ir ilgu susagstomu megztiniu – jį apsivilkite ant vakarinės suknelės ar vilkėkite drauge su tiesiomis kelnėmis dieną. Turėkite omenyje, kad šiuo sezonu dėmesys skiriamas tekstūrai. Rudenį išliks madingi platūs, laisvi, vadinamieji „oversized“ ilgi susagstomi megztiniai iš vilnos ir kašmyro.

2) Megztinis

Koks ruduo be megztuko? Jis suteiks šilumos vėsiais rytais ir vakarais. Megztinių, kaip ir striukių, yra galybė modelių, stilių. Populiariausi modeliai – golfai, per galvą apsivelkami megztukai, ilgi susagstomi megztiniai (minėti prie ankstesnio punkto). Megztukų būna iš medvilnės, vilnos, kašmyro ir kitokių siūlų. Prieš pirkdami megztinius juos būtinai pasimatuokite, kad tikrai tiktų ir būtų patogūs.

Vilkitės megztinius ant palaidinių, marškinėlių – tai puikus būdas sluoksniuoti drabužius, kad būtų šilčiau. Jei dvejojate dėl savo sugebėjimo sluoksniuoti darbužius, pasidairykite pavyzdžių internete ar pasitarkite su pardavėja parduotuvėje.

3) Šalis, skarelė ant kaklo

Šalis – idealus aksesuaras rudeniui. Su šaliu ne tik bus šilčiau kaklui, bet ir praturtinsite savo aprangą spalva ar raštu. Jei nemokate stilingai pasirišti šalio, paieškokite filmukų internete.

Įvaldžiusi šalių užsirišimo meną, galėsite eksperimentuoti su įvairiais stiliais ir įvaizdžiais.

4) Aulinukai

Ir aulinukai yra nepamainomas rudens garderobo elementas. Su aulinukais nešalsite, be to, kiekvienas drabužių ansamblis su jais atrodys stilingiau. Aulinukų būna tikrai įvairių, jums reikės išsirinkti patinkančius ir, žinoma, tinkančius jūsų kojoms. Dauguma moterų mėgsta batus su auliuku iki kulkšnies, ilgaaulius iki kelių, jojiko batai.

Tikrai svarbu, kad batai būtų patogūs, juk su jais vaikščiosite. Svarbi ir medžiaga, iš kurios jie pagaminti. Oda yra patvari, todėl odiniai batai – puikus pasirinkimas drėgniems vėlyvo rudens orams. Kiti variantai – versta oda, odos pakaitalai (tai dar ir pigesnis variantas).

5) Suknelė

Nustebote? Be reikalo. Suknelė – universalus drabužis, nes ją galima vilkėti labai įvairiai. Būna oficialaus, griežto stiliaus suknelių, taip pat – lengvesnio, kasdieniškesnio stiliaus suknelių. Rudeninė suknelė – puikūs būdas praturtinti spalvomis garderobą. Tarkime, su raudona ar oranžine suknele gražiai atrodysite rudeninių lapų fone. Tamsiai žalia, ruda – vėsesni rudens sezono atspalviai.

6) Skrybėlė

Su skrybėle bus šilčiau galvai, be to, tai – stilingas aprangos akcentas. Skrybėlių, kepuraičių būna tikrai įvairių, išsirinkite tokią, kuri atitinka jūsų skonį, su kuria gerai jausitės.

Daugelio mėgstami variantai: minkšta fetrinė skrybėlė, medžiaginė minkšta kepurė su snapeliu (angl. „newsboy cap“), apgludusi megzta kepuraitė.

Tiek skrybėlė, tiek kepurė turi puikiai tikti, būti patogi. Medžiaga – ne paskutinėje vietoje. Vilna teikia šilumos ir yra patvari. Pigesni variantai – akrilanas, medvilnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)