Žvalgydamiesi į podiumus, kuriuose buvo siūloma rekordinė batų įvairovė, mes atrinkome ryškiausius pavyzdžius. Kai kurie iš jų atrodo labai naujoviškai ir gali suteikti jūsų aprangai visiškai unikalų posūkį. Kiti variantai? Tai praėjusių sezonų tęsiniai, kurie gali būti pakankamai amžini (pagyros jums, jeigu jau į juos investavote!), rašo whowhatwear.co.uk.

Skaitykite toliau ir sužinokite, kokios avalynės tendencijos vyraus šią žiemą.

1. Ilgaauliai iki šlaunų vidurio

Neabejotinai 2023 metų mados podiumuose vyraujanti tendencija buvo ilgaauliai iki šlaunų vidurio, kuriuos buvo galima pamatyti „AMI Paris“, „Vivienne Westwood“, „Philipp Plein“ ir „Etro“ kolekcijose, – ir tai tik keletas, kuriuos paminėjome.


2. Mikrokulniukai

„Katytės“ kulniukai buvo gana ryški avalynės kryptis 2022 metais, tačiau mes dar nematėme, kad ji būtų perėjusi ir į aulinių batų sferą. Kitais metais tai pasikeis, nes 2023 metų kolekcijose aulinukai su „katyčių“ pakulnėmis buvo vienas elegantiškiausių avalynės stilių, figūravęs „Christopher Kane“, „Jil Sander“ ir „Philosophy di Lorenzo Serafini“ kolekcijose.


3. Pitono raštai

Žodžiai „raštas“ ir „batai“ kartu vartojami gana retai, tačiau yra vienas labai elegantiškas hibridas, kurio neįmanoma ignoruoti. Dirbtinė gyvačių odos apdaila ir raštai ant batų niekada nebūna susieti su konkrečiu sezonu, tačiau nepadarykite klaidos – šią žiemą jie taps didžiąja naujiena.


4. Kvadratinės batų nosys

Mados meilės romanas su kvadratinėmis batų nosimis suliepsnos dar karščiau, kai įžengsime į 2023–2024 metų žiemą.


5. Metalo blizgesys

Metalo spalvos batai dažnai sugrįžta prieš švenčių sezoną, tačiau 2023 metas „AZ Factory“ ir „Bally“ dizaineriai tokiems batams suteikė ilgalaikio patrauklumo metalo blizgesį perkeldami ilgaauliams. Nuo blankaus švytėjimo iki spindinčių kristalų – tokie ilgaauliai ne tik derės prie bet kokios puošnios aprangos, tačiau ir pagyvins kasdienius drabužius taip, kaip nepavyktų jokiems kitiems batams.


6. Super padai

„Louis Vuitton“, „Fendi“, „Sacai“ ir „Jil Sander“ – tai tik keletas dizainerių, kurie 2023 metais daugiausia dėmesio skyrė išskirtiniams padams. Kai kurių padų storis toks įspūdingas, jog priverstų susigėsti net „Big Mac“.


7. Akinančio baltumo batai

Nuo galvos iki kojų balta apranga yra viena iš svarbiausių 2023 metų tendencijų, tad kodėl neįmerkus į ją ir savo kojų pirštų?


8. Kaubojiški batai

Kaubojiški batai niekada neišeina iš mados, kad ir koks būtų metų laikas ar sezonas. Tačiau po 2022-ųjų, kai jie buvo tokie populiarūs, tikrai apsidžiaugsite išgirdę, kad šis stilius išliks madingas ir 2023 metais. Taigi, jei juos įsigijote, pasielgėte išmintingai.


9. Priklausomybė nuo raištelių

Batraiščiai yra įprastas dalykas daugybėje batų stilių, tačiau 2023 metais jie buvo kuriami labiau dėl estetikos, o ne funkcionalumo. Dabar šie raišteliais suvarstyti batai siekia kelius ar net šlaunis ir pasižymi seksualiais iškirpimais, todėl atrodo ne tiek kovingi, kiek madingi.


10. Spalvų paletė

Galbūt pastelinės spalvos neskamba itin novatoriškai, tačiau po gana „protingo“ 2022 metų batų sezono smagu matyti, kad 2023 metais dizaineriai ryžosi linksmiau pažvelgti į savo spalvų paletes. Įkvėpimas? Ledų atspalviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)