Visų pirma, ne visi žiūri, mato ar pastebi tavo įsivaizduojamus trūkumus. Kartais tereikia ignoruoti tai, ką įsivaizduoji juos galvojant ir įsijausti į tai, kaip labai myli tave, o tavo kojos (sėdmenys, rankos, plaukais – įrašyk savo) yra tiesiog fantastiški.

Tam užtvirtinti labai tinka nauji apatiniai, tavo akių ar plaukų spalvą pabrėžiančios spalvos arba tiesiog tobuli džinsai. Turiu tokius ir ne vienus – su jais galėčiau užkariauti pasaulį (tai ir padarysiu, tik laukiu tam tinkamos momento).

Agnė Gilytė

Antra, nustok klausytis to, ką šneka kiti ir kalbėti apie kitus. Aplinkinių vertinimas apkrauna tavo mintis, galiausiai atima laiko. Seniai lioviausi tai daryti. Ir žinai ką – turiu daugiau laiko, esu dar pozityvesnė, o tie „ekspertai“ lai užspringsta su savo drabstymais, turiu svarbesnių reikalų nei jų nieko vertas negatyvas. Esi nuostabi vien dėl to, kad tu esi tu, kitos tokios nėra, o savo privalumus visada gali pabrėžti rinkdamasi paprastus drabužius, kurie ne užgoš tave, o priešingai – savo subtilumu akcentuos tai, ką turi gražiausio. Paprasti balti marškinėliai parodys tavo odos gaivą, o midi ilgio suknelė leis sukurti įdomių derinių per daug nesukant galvos.

Agnė Gilytė

Trečia, palepink save. Mano didžiausias malonumas – mėgautis tuo, ką darau itin retai. Tarkim, mano rankose telefonas yra daug dažniau, nei knyga ar žurnalas, todėl pasitaikius progai – visuomet juos sukeičiu. Keliaudama perku mados žurnalus, o prekybos centrų knygynuose – knygas. Kartais tai net ne skaitymui, o vartymui ir įkvėpimui skirti leidiniai, iš kurių vėliau gimsta nauji sijonai, netikėti sprendimai ar netikėti tekstai mano tinklaraščiui. Jei tave džiugina apsipirkimas ir jam nėra lengva atsispirti, čiupk lūpų dažus ar kvepalus, geras pėdkelnes ar plaukų serumą – tai dalykai, kurių reikia visada, kurie neužima daug vietos ir kurios visada bus panaudotos. Be to, ne taip sužeis piniginę, dar vieni batai ar rankinė.

Agnė Gilytė
Agnė Gilytė

Ketvirta, neužlaikyk komplimentų rato. Jį gavusi visuomet lakoniškai padėkok. Trumpas „ačiū“ yra tobulas atsakymas, visai nereikia aiškintis, kur daiktą pirkai, kad jį vilki jau galybę metų ir jis senas atsibodęs skarmalas. Ne, tai netiesa. Su juo atrodai nuostabiai ir komplimentas tai tik patvirtina. Dėkok ir siųsk toliau – tokia yra komplimento esmė. Pamatysi, dar didesnis malonumas nei gauti komplimentą yra jį duoti. Pagirk sesę, nes jos oda švyti, pasidžiauk kolegės nauja šukuosena ar vyro tobula kiaušiniene. Pamatysi, kasdienybė atrodys šviesesnė. Lygiai taip pat, kaip ir vilkint savo mėgstamus drabužius. Nesivilk to, su kuo jautiesi nepatogiai ar nejaukiai. Komplimentus išprovokuosi tik tada, jei pati jausiesi puikiai!

Agnė Gilytė

Penkta, patikėk, mažytės nuodėmės tik sustiprina tavo galias. Jei visuomet laikaisi sveikos mitybos principų, kartais suvalgyti didelę porciją pačių skaniausių ledų. Jei kasdien mūvi džinsus, įsliuok į seksualią suknelę, o kedus pakeisk balerinomis ar net aukštakulniais. Jei kasdien plaukus suki į kuodą, šiandien išeik palaidais plaukais. Nauji potyriai ir pojūčiai kutena vaizduotę ir provokuoją visiškai kitokią savijautą. Provokuok save ir kitus, kad kasdiena atrodytų vis įdomesnė. Galbūt dar nebandei sunkių kvepalų, jei tavo grožio lentynoje – vien tik lengvi gėlių aromatai? Šiandien yra puikia diena kažkam naujo.

Agnė Gilytė