Merginos, šis tekstas skirtas jūsų vyrams, nes jie paprastai žino, ko jie nori ir labai konkrečiai naršo parduotuvių arba savo spintos lentynas.

Pagrindinis vyro spintos atributas – kelnės. Kaip jos gula ant klubų ir kaip jas dėvėdamas atrodai tu, rūpi ir mums, moterims. Tad štai keli įkvėpimo šaltiniai, kaip išsirinkti kelnes ar džinsus ir kaip juos dėvėti.

PRIEŠ PARDUOTUVES apgalvok, kokių kelnių ar džinsų tau reikėtų. Namuose greičiausiai norėsis šio to patogesnio, todėl apsvarstyk stilingų sportinių kelnių (ne sporto salės treningų) arba minkštučių džinsų variantus. Darbui, jei jo aprangos stilius yra padiktuotas darbdavių, tau greičiausiai reikės kostiumo arba klasikinių kelnių, o tiems, kurių neriboja darbo pobūdis, teks apsispręsti, ar nori kelnių, ar džinsų.
Kalbant apie rudens-žiemos sezoną, vyrui spintoje reikėtų turėti bent trejas-ketverias kelnes ir džinsus.

Massimo Dutti

PARDUOTUVĖJE džinsus ir kelnes užkabiname (arba ne) akimis. Jau žinai, kokių ieškai, o jei dar neapsisprendei – patarčiau bent vieną kartą per metus pasimatuoti maksimalų skirtingų formų (juosmens aukštis, klyno aukštis, klubai, kišenių kiekis, klešnės plotis, klešnės forma, klešnės ilgis, kantas, atvartai) kelnių kiekį. Taip (suprantu, po didelio išlieto prakaito kiekio) atsirinksi, kas tau tinka, o kas ne ir atrodysi moderniai. Patikėk, dėvėti tokias pačias kelnes nuo mokyklos laikų – nei šis, nei tas.

Suvokiu, kad ne visi vyrai vaikosi madų. Kaip ir ne visos moterys. Ir gerai. Tačiau vis tiek norisi atrodyti šiuolaikiškai, tad kelnes teks išsimatuoti.

AUDINYS yra tai, ką pajusi vos jas palietęs: ar patinka, ar pakankamai šilta, ar negriaužia, ar bus patogu, ar yra elastano (jis suteikia tamprumo). Palietęs suprasi, ar nori jas matuotis. Grožis – dar ne viskas, pagalvok, jog jas dėvėsi bent kelis kartus per savaitę, o jei labai patiks – ir kasdien.

SPALVA yra atgaiva akims. Neabejoju, kad pirmiausia parduotuvėje nepuoli prie raudonų ar oranžinių kelnių, tačiau tamsi žalia, ruda, raudonojo vyno ar pilka – gali būti puikios alternatyvos neoriginaliajai juodai. Vienspalves kelnes lengviausia derinti, tačiau neatmesk ir raštuotos galimybės – jei tau jos tikrai patinka ir tavo spintoje kaba vienspalviai švarkai, megztiniai bei marškiniai – kodėl gi ne?

DERINIMAS yra neišsemiama tema, tad brūkštelsiu kelias gaires, kad būtų lengviau apsispręsti. Jei kelnės yra siauros arba siaurėjančios, viršų rinkis vos laisvesnį – kad neatrodytum per daug apsitempęs. Jei nori dėvėti tik kelnes, o ne kostiumą – ir įsigyk tokias, nes kelnės nuo kostiumo yra dėvimos tik su kostiumo švarku. Margus audinius lengviausia bus derinti su vienspalviais, o vienu metu saugiausia apsiriboti trimis-keturiomis spalvomis. Megztinio niekad nekišame į kelnes, į jas kišame marškinius, todėl į jas būtina įverti diržą. Kuo sagtis masyvesnė – tuo jis labiau tinkamas laisvu nuo darbo metu, o ne rimtų žmonių kontoroje.

Žodžiu, kelnių klausimas nėra toks sudėtingas, tereikia matuotis ir neprisipirkti kalno vienodų. Sutinku, labai patogu įsigyti vieno modelio kelnes visų įmanomų spalvų. Bet gal šįkart, atsidūręs parduotuvėje, leisiesi į mano siūlomą avantiūrą išsirikti kuo skirtingesnius modelius – po sezono galėsime pasidalinti įspūdžiais, kodėl tau tai patiko.

Daugiau Agnės Gilytės patarimų: www.gilyte.lt

Straipsnio turinys kurtas bendram A. Gilytės ir PC „Akropolis“ projektui.

Drabužiai ir aksesuarai:

Derinys Nr. 1:

1. „H&M“ 2. „Massimo Dutti“ 3. „Zara“ 4. „Cropp“ 5. „H&M“ 6. „Mados prieskoniai“ 7. „Pull&Bear“

Derinys nr. 2:

1. „Massimo Dutti“ 2. „Aldo“ 3. „Mados prieskoniai“ 4. „H&M“ 5. „Massimo Dutti“ 6. „Reserved“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)