Vidutinis ūgis, kuriam parduotuvėse standartiškai siūlomi drabužiai yra apie 170 cm. Tad nenuostabu, kad užsukus į parduotuvę kiek žemesnei moteriai, susidaro įspūdis, kad aukštoms – drabužių, nors vežimu vežk. Faktas, kad gera siuvėja gali pakoreguoti visus ilgius ir pločius, tačiau kaip ir vizualiai atrodyti šiek tiek aukštesnei?

Štai keletas esminių taisyklių, kurios žemesnėms merginoms bus tikras išsigelbėjimas:

1. Pabrėžk liemenį. Nukirpto liemens palaidinės – puikus būdas tai padaryti, tačiau, jei ši tendencija ne tau – gali liemenį pabrėžti diržu ar raukiniais, arba derink aukšto liemens džinsus su patrumpinta palaidine,

2. Smailianosiai. Trumpas sijonas su smailėjančiais batais – kaip reikiant prailgins tavo kojas.

3. Aukštas liemuo. Aukšto liemens kelnės – būtinos kiekvienai žemaūgei merginai, taip pat patarčiau rinktis patrumpintas kelnes, kurios maksimaliai išilgina kojas.

4. Siuvėjas – tavo draugas. Patrumpinti kelnes ar atlenkti švarką gali kiekviena nagingesnė siuvėja, todėl gali drąsiai pirkti ir šiek tiek ilgesnius drabužius, o siuvėjas juos pritaikys konkrečiai tau.

5. Vienodas tonas. Jei abejoji ar nežinai, kokios spalvos tiks – visada gali rinktis to paties tono atspalvius. Jie dera tarpusavyje ir taip pat vizualiai prailgina visą siluetą.

6. Sluoksniavimas – nėra geriausias draugas. Nors visi aplink (taip pat ir aš) dievina sluoksniavimą, žemesnėms merginoms tai tikrai nėra geriausias pasirinkimas, nes daug skirtingų sluoksnių, ilgių ir tekstūrų tave „paskandina“, todėl geriau rinkis oversize stiliaus drabužius, bet kuo mažiau sluoksniuok.

7. Ilgas paltas. Artėjant rudeniui pats laikas susimąstyti apie šiltesnius drabužius ir, žinoma, vienas iš jų – ilgas paltas. Ne bet koks ilgas, o beveik iki žemės. Tai triukas, kurį naudoja visos žemesnio ūgio garsenybės. O ir labai ilgo palto tau ieškoti turbūt nereikės, nes net ir standartinio ilgio (žemiau kelių) esantis paltas tau natūraliai bus ilgesnis.

8. Dangų siekiantys aukštakulniai – ne būtinybė. Pamiršk tuos laikus, kai norint atrodyti aukštesnei reikėdavo laužytis kojas ir svirduliuoti, kol išmoksti vaikščioti su aukštakulniais žudikais. Tie laikai jau seniai praeityje. Dabar svarbiau bet koks kulnas, kuris yra šiek tiek aukštesnis, nes jis jau vizualiai prailgina kojas ir suteikia laikysenai grakštumo. Ūgio labai daug galbūt ir neprideda, tačiau esmė – laikysena.