1. Labai svarbu pasiruošti fotosesijai. Makiažas, plaukai, apranga. Viskas turi būti apgalvota. Jei patiksi sau veidrodyje – patiksi ir nuotraukose. Net jei nenaudojate makiažo kasdien, nuotraukose atrodysi gražiau, jei lengvai išlyginsi veido odą, paryšksi antakius bei akis.

2. Pasirink tinkamą aprangą. Apsivilk tai, kas tavo figūros tipui tinka labiausiai. Pasirink spalvas, kurios dera su tavo veidu ir plaukais. Paprastai, vientisos spalvos drabužiai nuotraukose atrodo geriau už raštuotus. Svarbiausia taisyklė – rinkis drabužius, su kuriais jautiesi gerai ir patraukliai.
Agnė Gilytė

3. Išanalizuok savo iki tol darytas nuotraukas, ypač tas, kur patinki sau labiausiai ir atrodai patraukliausiai. Prieš fotosesiją pasibandyk prieš veidrodį.

4. Nuspręsk, kuri tavo veido pusė atrodo gražiau. Visų mūsų veidai nėra visiškai simetriški, todėl viena pusė skiriasi nuo kitos. Išsiaiškinkite, kuri tau patinka labiau.

5. Surask geriausią kūno poziciją. Geriausiai atrodysi, jei pasuksi kūną maždaug 45 laipsnių kampu.

6. Reikėtų vengti žiūrėti tiesiai į kamerą. Geriau pasuk galvą trimis ketvirčiais, taip suteiksi savo veidui gylio. Tegyvuoja skruostikauliai!

7. Daryk kuo daugiau nuotraukų. Kuo daugiau skirtingų nuotraukų turėsi, tuo didesnė tikimybė, kad keliose iš jų atrodysi tikrai puikiai.
Agnė Gilytė

8. Bendroje nuotraukoje stenkis stovėti vienoje linijoje su kitais. Atsistojus priekyje rizikuoji atrodyti stambiau nei kiti ir nei esate patys.

9. Tam, kad tavo žvilgsnis atrodytų gražiai, prieš fotografuojant trumpam užmerk akis, įkvėpk ir lėtai atsimerk, žiūrėdama tiesiai į kamerą.

10. Pasisuk nuo kameros, ranką uždėk ant klubo, o galvą nukreipk į kamerą. Banali, tačiau laiko patikrinta pozą, kuri leis atrodyti puikiai.

11. Atpalaiduok ir šiek tiek sulenk rankas ir kojas. Rankų stenkis neprispausti prie kūno, o laikyti šiek tiek toliau.

12. Tam, kad akys žibėtų, nukreipk žvilgsnį į šviesą – tai gali būti šviestuvas ar žibanti Kalėdų eglutė. Nesistenk išspausti šypsenos, geriau pagalvok apie kažką linksmo arba pajuokauk su fotografu – natūrali šypsena visada nuotraukose atrodys puikiai!
Agnė Gilytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)