21-ojoje „Mados infekcijoje“ per dvi dienas mados gerbėjams bus pademonstruota 16 kolekcijų, kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys svečiai iš Italijos, Danijos ir Latvijos, rašoma pranešime spaudai.

Iš Italijos keliaujantis dizaineris Simon Cracker sako, kad galutinis jo pasirodymo vaizdas, kaip visad, susidėlios likus kelioms valandoms prieš išėjimą ant podiumo, tačiau patvirtinta, kad zombiai tikrai atvyksta!

„Ant podiumo kovosiu su greitąja mada ir visomis jos išraiškomis. Pasirodyme dalyvausiantys monstrai – garsiausios visų laikų tendencijos, pavyzdžiui, leopardo raštai, PVC medžiagos, Kempiniukas, blizgučiai ir pan. Mėginu juos paversti išliekančiais daiktais, kuriuos norėsis dėvėti ir po 3 metų”, - sako penktadienį pasirodysiantis S. Cracker. Jo kolekciją „Sveiki atvykę į Zombių salą“ įkvėpė… siaubo filmai.

Danų dizaineris Tobias Birk Nielsen taip norėjo dalyvauti „Mados infekcijoje“, kad net atšaukė atostogas su mylimąja. Dizaineris atskris kone tiesiai iš savo asmeninės parodos Kopenhagoje ir 2020-ųjų pavasario-vasaros kolekcijos baigiamųjų darbų.

Jis sako, kad nepaisant to, jog streso lygis dabar siekia 100 balų iš 100, Lietuvos mados festivalio podiumas – jo niekuomet nesibaigiančių veiklų sąrašo viršūnėje. „Labai nekantrauju tapti „Mados infekcijos“ dalimi ir pirmą kartą pamatyti Vilnių“, - sako kolekciją „Pastišo ramybė“ šeštadienį pristatysiantis T. Birk Nielsen.

Besiruošdama savo kolekcijos pristatymui, festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė ilgai ir nelengvai ieškojo plaukus nusiskusti pasiryžusių vyrų – nepadėjo nė viešas kastingas. S. Straukaitė pareiškė, kad jei neatsiras tokių drąsuolių, pristatymo finale plaukus nusiskus… ji pati. Ar Sandrai pavyko įkalbėti modelius nepagailėti plaukų meno vardan? Intriga!

Mada baltame fone

Festivalio svečiai taip pat pirmieji galės apžiūrėti parodą „BALTAme“, įkvėptą fotomenininko Vito Luckaus paskutinio projekto „Baltame fone“. Prieš tris dešimtmečius V. Luckus Kaziuko mugėje pasistatė baltą foną ir įamžino savo laikmetį ir jo žmones. „Mados infekcijos“ kūrybinė komanda ir fotografas Tautvydas Stukas tai atkartojo Vilniaus Halės turguje, kur fiksavo šiandieną ir jos praeivius – kaip atrodo, ką rengiasi ir kokius daiktus su savimi nešasi šio laikmečio žmonės.

Žvilgsnis į 2020

Mados entuziastai turėtų nepraleisti šeštadienį, balandžio 13-ąją, 12 val., Šiuolaikinio meno centro skaitykloje vyksiančio viešo renginio. Čia mados makro tendencijų analitikė ir tyrėja Victoria Dias skaitys paskaitą „Ateities tarpdisciplininės tendencijos“. Victoria atskleis, kokios idėjos formuos mados rinką 2020-aisiais, papasakos, kuo kvėpuos gyvenimo būdo industrijos, ir išduos, kaip keisis mados vartojimo įpročiai.

Victoria Dias yra gerai žinoma mados prekės ženklų ir jų įvaizdžio ekspertė, konsultuojanti Lietuvoje ir pasaulyje. Victoria – entuziastinga lektorė, tarptautinėms auditorijoms pasakojanti apie mados industriją ir jos iššūkius. Šeštadienį anglų kalba vyksianti paskaita – nemokama ir atvira visiems, besidomintiems mada.

16 kolekcijų svečių akims ir mintims

Balandžio 12-ąją festivalį atidarys dizainerė Krista Stark, savo kūrybą pristatys svečias iš Latvijos „Status by Shtamguts“, „Injekcijos“ nugalėtojos Kotryna Lipkevičiūtė ir Urtė Vosyliūtė, Justas Taroza ir Augustė Zukaitė, dizainerė Lina Gudanavičiūtė, Laima Jurča iš Latvijos, Simon Cracker iš Italijos, o vakarą vainikuos lietuvių duetas „Leonsenberg“.

Antrosios festivalio dienos atidarymas patikėtas „Injekcijos“ nugalėtojai Ingai Skripkai, kolekcijas tą vakarą pristatys Mantas Bartkus su #F6 kūrybine komanda, dizainerės Nikė Kotryna, Morta Nakaitė, svečias iš Danijos Tobias Birk Nielsen, kūrėja Akvilė Jančauskaitė kartu su „cut my fashion.“, festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė ir jaunųjų dizainerių konkurso nugalėtoja Urtė Katiliūtė.

Šiemetinę „Mados infekciją“ šeštadienį vainikuos festivalio „A.fteris“ naktiniame klube „Opium“, o vakarėliu rūpinsis festivalio rėmėjas iš „A“ raidės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt