Plaukų stilistas, grožio salono įkūrėjas ir motyvacinis kalbėtojas Ąžuolas Misiukevičius (instagramo paskyros vardas @azuollas) fantastiškai įkvepia merginas ir moteris savo motyvacinėmis kalbomis, ekspresyviais vaizdo įrašais ir pozityviu požiūriu į gyvenimą. Dirbdamas ne su viena žinoma moterimi jis absoliučiai neturi „pasikėlimo“ geno ir tuo pačiu tonu kreipiasi į visas, sekančias jo darbus ir gyvenimiškus patarimus. Moteris meiliai vadinantis „voverytėmis“ ir „voverushkomis“ vyras skatina kasdienį pozityvą ir meilę sau.

– Kaip ir kodėl nusprendėte kurti video ir skatinti moteris pozityvui?

– Tiesą sakant, viskas klostėsi natūraliai. Aš net nesiekiau motyvuoti, mano motyvacija prasidėjo nuo šūkio „Tik į priekį!“. Tačiau man visuomet patinka palaikyti moteris, joms patarti ir padėti, apskritai iškeliu sau klausimą visuomet: kaip elgčiausi kito žmogaus situacijoje ir kaip aš norėčiau, kad su manim bendrautų? Bet smagu, kad galima užmotyvuoti.


– Iš kur pats semiatės šviesių minčių? Ką darote, kai užeina niūresnė diena?

– Tiesiog, kaip ir daugeliui, būna gyvenime visokių vingių. Gyvenimas tuo ir įdomus, pilnas netikėtumų, būna liūdna, o būna ir linksma, turi būti balansas. Tačiau svarbu priimti emocijas, net ir jas pažinti. Kai būna liūdna, aš savo liūdesį mėgstu paversti pozityviu dalyku, nertis į veiklą, į savo kūrybinius projektus. Kam liūdėti ir žiūrėti į vieną tašką? Kai gali liūdėti ir realizuoti save. Tada liūdesys praeis ir vėl eis gyvenimas sava vaga. Man labai padeda disciplina, tarkim, paprasti gyvenimiški ritualai: sportas, knygų skaitymas.

– Ar tiesa, kad moterys Lietuvoje esame truputį nepasitikinčios savimi, „nusibaudusios“?

– Voverushkos, kad man tokių minčių nekiltų, esat unikalios ir judate tik į priekį!

Plaukų stilistas Ąžuolas

– Pati būdama trumpaplaukė, iš kelių vyrų esu girdėjusi komentarus, kad „ilgi plaukai būtų moteriškiau“ ir panašios kritikos. Kaip reaguoti į tokią ar kitą išvaizdos kritiką?

– Vyrai taip sako tie, kurie patys savim nepasitiki ir turi skystus mažus kiaušiukus. Tai visiškas absoliutus steoreotipas. Pirmiausia, atėjai į šį pasaulį vienas ir išeisi iš jo vienas, todėl gyvenk ir mėgaukis.

– O kaip pats reaguojate į neigiamus komentarus, jeigu tokių susilaukiate?

– Reaguoju adekvačiai, nes suvokiu, kad negali visas pasaulis būti vien „toks ir toks“. Jame turi būti ir neigiamų komentarų. Aišku, iki tam tikros ribos.

Ervino Dikinio nuotr.

– Kiek moteriai svarbu skirti sau laiko, prižiūrėti savo išvaizdą?

– Čia yra kievienos moters individualus dalykas, bet labai džiaugiuosi, jog mūsų lietuvaitės yra pasitempusios, gražios ir beproto stilingos. Dabar tikrai moterys skiria didelį dėmesį savo išvaizdai.

– Gal galėtumėte pasakyti patarimą, kaip save palepinti?

– Labai rekomenduoju, kas mėgstate vonią ir joje leisti laiką, užsidėkite plaukų kaukę. Plaukai jums tikrai padėkos, ji atstatys jūsų plaukus. Kai dirbu su plaukais man labai svarbu ju kokybė. Tai – mano patarimas jums. O mano internetinėje parduotuvėje irgi galite rasti perliukų plaukams.

– O kiek dėmesio turime skirti plaukams, kad jie būtų prižiūrėti, sveiki?

Reguliariai plauti galvos odą, naudoti tinkamą kosmetiką, reguliariai lankytis pas plaukų meistra. Plaukų galiukus rekomenduojama kirpti kas du mėnesius, bet labai priklauso nuo plauko. Bazinė rutina, kurios turėtų laikytis kiekviena moteris, yra tokia: šampūnai be parabenų ir sulfatų, kondicionierius, kaukė, apsauga nuo karščio ir aliejukas.

Plaukų stilistas Ąžuolas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją