Į sostinės širdyje įsikūrusią „Douglas“ parduotuvę E. Kuslap jaukiai ir moteriškai popietei sukvietė žinomas Lietuvos grožio tinklaraštininkes, kurioms atskleidė naujausias pasaulinio lygio tendencijas ir makiažo gudrybes naudojant glow (liet. švytėjimas) techniką.

Šįkart E. Kuslap modeliu tapo tinklaraščio „SoSophistication“ autorė Sandra Balčiūtė.

DELFI Stilius iš pamokos parsivežė detalų fotoreportažą ir kviečia šį makiažą atkartoti namuose.

Modelis be makiažo:

Makiažas

Iš pradžių vizažistė pasirūpina veido odos paruošimu: makiažą, nešvarumus kruopščiai nuvalykite veido valymo servetėlėmis su miceliniu vandeniu. Produkto perteklių nuimkite prie veido priglaudę švarią servetėlę.

Sunkiau nuvalomam akių makiažui ji pasirinko švelnų akių makiažo valiklį. Labai svarbu netrinti akių su priemone suvilgytu vatos tamponėliu – reikėtų jį švelniai prispausti prie odos, palaikyti ir tik tuomet braukti nuo blakstienų viršaus į apačią arba iš vidinio akies kampo į išorinį. Jokių stiprių, grubių judesių. Taip tausosite blakstienas ir nedirginsite paakių odos.

Vizažistė patarė – prieš padengiant odą kremu, veidą apipurkškite spindesio suteikiančiu, vitaminų prisotintu toniku. Tiesa, nelaukite, kol produktas savaime įsigers, verčiau įtrinkite toniką pirštais į odą.

Nepamirškite lūpas patepti maitinančiu balzamu. Tuomet veidą patepkite pasirinktu, odos tipą atitinkančiu kremu. E. Kuslap teigimu, tinkamas makiažo paruošimas yra itin svarbus, jei norite, kad makiažas išsilaikytų kuo ilgiau.

Makiažas

Vienas geriausių būdų išgauti švytinčios odos efektą – maišyti makiažo pagrindą su kremu. Maskavimo efektas šiek tiek sumažės nei dengiant tik pudra, tačiau tuo pačiu veidas atrodys gaiviai ir spindinčiai.

Vizažistė pataria, kaip greitai ir paprastai padengti veido odą: į delną įspauskite kremą, ant jo – makiažo pagrindą, tuomet delnus patrinkite vieną į kitą ir švelniai priglauskite juos prie veido, įspauskite produktą į odą.

Nesijaudinkite, nelygumus pavyks išsklaidyti su šepetėliu. Šepetėlis paliko šiek tiek dryžių? Ne bėda – makiažo pagrindui įsigėrus jos taps nematomos.

Jei pasirinkote jums idealiai tinkančio atspalvio maskuojantį pagrindą, juo dengti kaklo zoną nėra būtina. Jei atspalviai skiriasi, teks padengti ir kaklą.

Maskuojant paakius, E. Kuslap pataria pamiršti trikampį, verčiau rinkitės klasikinę pusmėnulio formą. Labai svarbu užmaskuoti ne tik paakius, bet ir kapiliarus, esančius šalia nosies.

Makiažas
Makiažas

Šviesą atspindinčiu pieštukiniu maskuokliu vizažistė patepa paakius ir išorines nosies dalis, kaktos centrą, smakro centrą.

Makiažas

Tam, kad užfiksuotumėte veidą ir suteiktumėte papildomo minimalaus maskavimo, vizažistė pataria rinktis odos atspalvį atitinkančią, lengvutę kompaktinę pudra. Ja švelniai padenkite visą veidą, riebios odos turėtojoms ypač akcentuojant T zoną.

Makiažas

Akių makiažui bene svarbiausia – tinkamai paruošta akių srities oda, todėl svarbu naudoti akių šešėlių pagrindą. Idealu – natūralaus atspalvio (maskuoja pigmentaciją) arba bespalvį. Akių šešėlių pagrindą reikėtų kruopščiai išsklaidyti.

Makiažas

Jei ant šepetėlio liko produkto – galima juo švelniai perbraukti per paakius, taip apsaugant maskuoklį nuo subėgimo į raukšles.

Pasirinktos spalvos šešėliu (vizažistė šiam įvaizdžiui pasirinko gaivią rožinę spalvą) padenkite judantį akies voką ir švelniai juo padenkite apatines blakstienas. Šešėlio kraštus išsklaidykite švariu šepetėliu.

Makiažas
Makiažas

Šepetėlį, kuriuo dengėte šešėlį, šiek tiek sušlapinkite purškiama priemone ir dar kartą paimkite šešėlį. Dabar spalva bus kur kas intensyvesnė. Įspauskite šešėlį į blakstienų augimo liniją – tai taps jūsų akių pravedimu.

Makiažas
Makiažas
Makiažas

Šviesą atspindinčia priemone, angliškai vadinama highlighter, padenkite vidinį akių kamputį ir po antakiais. Suteiksite spindesio ir subtiliai išryškinsite akių, antakių makiažą.

Neužtenka dramatiškos gaivos? Akių liniją galite paryškinti žaliu ar elektrinės mėlynos spalvos pieštuku. Jei brėžiant pieštuku ima ašaroti akys – nurykite seiles. Tai daug geriau, nei mosuoti rankomis prieš nosį.

Makiažas

Renkantis blakstienų tuša, vizažistė pataria nesibodėti silikoninių šepetėlių – jie puikus, o ir neretai turi papildomų šerelių ant krašto, tad galima dažytis ne tik šepetėlį apvertus horizontaliai, bet ir vertikaliai, taip padažant tolimiausius blakstienų kampučius.

Makiažas

Natūraliai išryškinkite esamą antakių formą. Markerio arba pieštuko tipo priemone galima užpildyti tuščius plotus, nupaišant papildomus plaukelius. Antakių forma užfiksuojama permatomu arba atspalviu suteikiančiu geliu.

Makiažas
Makiažas

Norite šiek tiek įrėminti veidą? Gaiviam makiažui puikiai tiks šiek tiek tamsesnė nei natūrali jūsų odos spalva priemonė. Pieškite trejetą pradedant nuo kaktos kraštų, šepetėliu laviruojant po skruostikaulio kaulu ir ties žandikauliu.

Makiažas

Be abejo, gaivus makiažas neįmanomas be persikinio atspalvio skaistalų. Taip pat nepamirškite iškiliausios skruostikaulių vietos patepti šviesą atspindinčia priemone.

Labai svarbu, kad šviesą atspindinti priemonė, skaistalai ir veido kontūravimo priemonė būtų išsklaidyti, tarp jų nesimatytų tarpų ar perėjimų.

Makiažas

Makiažas užbaigiamas neutralaus atspalvio lūpų dažais. Lūpų forma gali būti asimetriška, kai kuriose vietose gali trūkti pigmento, todėl svarbu iš pradžių lūpas suformuoti natūralaus atspalvio pieštuku, o tik tuomet tepti dažais.

Makiažas
Makiažas

Makiažas – tai jūsų veido nuotaika, kurią galite kurti be didelių pastangų, sako vizažistė ir kviečia vasarą pasitikti ryškiomis spalvomis.

Modelis su vizažistės atliktu makiažu:

Makiažas

Daugiau renginio nuotraukų išvysite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)