Klausimą, kaip išgauti dar tobulesnį nagų vaizdą, Melanie uždavė manikiūro specialistei Roseann Singleton. Ši noriai sutiko pateikti puikiai pavykstančio manikiūro instruktažą, tačiau, prieš vardydama konkrečius žingsnius, patarė Melanie pamiršti pamėgtus rausvus tonus ir pereiti prie sodriai violetinio lako: tamsi spalva, esą, kur kas geriau atrodo šalia blyškios odos.

1. Nagų dildymas

Pirmiausia, įsitikinkite, kad nagai visiškai sausi (jei dildysite šlapius nagus, jie gali imti skilinėti, sluoksniuotis). Jei jūsų tikslas – tobula elegancija, nagams pasistenkite suteikti apvalainą formą (įsivaizduokite, kad nago pakraštys – tai veidrodinis ribos palei odelę atspindys). Pats nagas turi tik šiek užeiti už piršto.

2. Nagų mirkymas

Rankas pasitepkite riebiu kremu ir pamerkite pirštų galus (nagus) į šiltą muiliną vandenį. Mirkykite penkias minutes, kad suminkštėtų prie nagų pagrindo esančios odelės.

3. Odelių atstūmimas

Atstumkite nagų odeles sudrėkinta kristaline (stikline) dilde. Jei susidaro šerpetos, jas nukirpkite. Jei šerpetų nesusidaro, odelių karpyti nereikia (jos apsaugo nagus nuo infekcijos).

4. Tepimas lako pagrindu

Ant lako pagrindo tepamas lakas tolygiau pasiskirsto ir ilgiau išlieka, todėl šio žingsnio geriau nepraleisti.

5. Lakavimas (dviem sluoksniais)

Nulakuokite nagus pasirinktos spalvos laku. Laką tepkite plonai, dviem sluoksniais. Vienam nagui turėtų pakakti trijų potėpių: pirmiausia nulakuokite kraštus, o tada – galiuką ties centru. Antrą sluoksnį tepkite ne iš karto: palaukite maždaug penkias minutes, kad nudžiūtų pirmasis.

6. Viršutinio sluoksnio dengimas

Viršutinis sluoksnis sutrumpina lako džiūvimo laką. Juo reikia padengti visą nulakuoto nago paviršių.

7. Išteptos odos nuvalymas

Būtinai nuvalykite lakuojant nagus netyčia suteptą odą. Patogiausia tai atlikti apelsinmedžio pagaliuku, apsuktu vata ir pamirkytu į nagų lako valiklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją