Žinoma, kad kraujotaką gerina ir nuo plaukų slinkimo saugo kasdienis švelnus galvos odos masažas. Pasak dermatologo Eduardo Lopezo Brano, galvos odos masažas ne tik atpalaiduoja galvos odą, bet ir suaktyvina kraujotaką, pagerina plaukų folikulų būklę ir įvairių plaukus stiprinančių priemonių įsigėrimą, rašoma „Vogue“.

E. L. Brano teigimu, labai naudinga užbaigti įprastinį galvos masažą tokiais stuksenamais judesiais ar netgi švelniai pagnaibyti. Paminėtina, kad stuksenimas atėjęs iš akupunktūros – tai atpalaiduojamoji technika, atliekama po akupunktūros įvairiose kūno vietose. Šiuo atveju galvos stuksenimas yra nestiprus, nors jis gerina kraujotaką bei limfos tekėjimą.

Asociatyvioji nuotr.

Iš tiesų kiek anksčiau Kardashian šeimos plaukų stilistė Jen Atkin interneto grupėje „Mane Addicts“, skirtoje plaukų priežiūros patarimams, kalbėjo apie to naudą. Ji rekomendavo pastuksenti pirštais sausą galvą patepus pirštų galiukus nerolių ar bergamočių eteriniais aliejais. Stuksenimas turi būti švelnus, bet gana greitas.

O L. Romero pataria pradėti nuo įprastų masažinių judesių – masažuoti sukamaisiais judesiais nuo kaktos iki pakaušio ir žemyn iki kaklo, o tada pastuksenti galvą pirštų galiukais. Pasak ekspertės, labai svarbu švelniai spusčioti ir išjudinti galvos odą ir tokiu būdu suaktyvinti kraujotaką bei pašalinti galimą įtampą. Tad plaudami galvą nepamirškite galvos masažo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)