Kodėl masažas toks svarbus? Kodėl kosmetologai šią procedūrą laiko sveikos ir švytinčios odos pagrindu? Šį klausimą žurnalo „Hello!“ grožio rubrikos redaktorė uždavė Annai Seynaeve, vienai iš grožio ir sveikatos centro įkūrėjų.

Veido masažo teikiama nauda

„Atliekant veido masažą, stimuliuojama limfinė sistema, veido raumenys ir fascijos, – aiškina A. Seynaeve. – Limfa organizme atlieka toksinus šalinančio filtro vaidmenį. Jos funkcija yra tiesiogiai susijusi su odos būkle. Deja, yra galybė limfos tėkmę trikdančių veiksnių. Juos vardijant galima paminėti stresą, fizinio aktyvumo stoką, per gausų cukraus vartojimą.

Veido masažas skatina limfos cirkuliaciją ir tai palankiai veikia visą organizmą. Po veido masažo pagerėja kraujo cirkuliacija bei nutekėjimas į odą, ši atrodo lygesnė, o raukšlės – ne tokios ryškios, sumažėja veido raumenų įtampa, pagerėja randų išvaizda. Veide prisikaupia ypač daug įtampos, o po masažo, kai raumenys atsipalaiduoja, žmogus ir jaučiasi, ir atrodo kur kas geriau.“

Veido masažas

Ar veido masažas provokuoja raukšlių atsiradimą?

„Moterys dažnai klysta manydamos, kad nuo veido masažo atsiranda raukšlės. Pagalvokite apie pilvą: juk jis taip pat susiraukšlėja atliekant pratimus, bet ar dėl to pilvas yra raukšlėtas? Visiškai ne, priešingai. Taigi, veido masažą galima prilyginti odos ir poodinių audinių treniravimui. Veido masažas tik didina odos standumą, neleidžia jai suglebti“, – teigia A. Seynaeve.

Pasak A. Seynaeve, veido masažas yra veiksmingiausia procedūra nuo patinimo, nes, pagerėjus limfos cirkuliacijai, per limfmazgius nuteka susikaupę skysčiai, kurie vėliau su šlapimu pašalinami iš organizmo.

Kaip pačiam pasimasažuoti veidą

Kad pastebėtumėte efektą, veido masažas nebūtinai turi trukti pusvalandį. Pasimasažuoti veidą galima ir per 2 minutes. Šia procedūra laisvai galima papildyti įprastą odos priežiūros rutiną.

„Valyti veidą ir tepti jį kremu arba aliejumi reikėtų į viršų ir į išorę nukreiptais judesiais. Jie skatina odos standumą, saugo nuo suglebimo“, – pataria A. Seynaeve.

Jeigu naudosite veido aliejų, oda taps slidesnė, todėl pasimasažuoti veidą pavyks jo netrinant. Vis dėlto jeigu oda yra linkusi į sudirgimus, aliejų rinkitės apdairiai. Ši priemonė neturi kimšti porų. A. Seynaeve rekomenduoja išbandyti kokybišką erškėtuogių sėklų aliejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją