„Vienas iš populiariausių šių dienų trendų – plaukų apimtis. Tad labai svarbūs du dalykai – neprarasti turimos apimties, juk, kai žmogus turi daug plaukų – tai jokiu būdu nėra trūkumas. Galima išsirinkti priemones, kurios nesumažins turimo plaukų kiekio ir pabrėš tai, kas yra ir taip labai gražu bei dovanota gamtos“, – sako plaukų stilistė ir koloristė Viktorija Parutytė.

Pasak specialistės, labai svarbu pasirinkti tinkamą šampūną, kuris neapsunkina plaukų. Taip pat naudingos gali būti ir plaukų terapijos.

„Svarbiausia naudoti savo plaukams tinkamus produktus, kurie tvirtina plaukus, bet ne glotnina, todėl, kad tai yra labai skirtingos fizikinės savybės. O kai kalbame apie plaukų apimties sukūrimą, naudokite formavimo instrumentus, pasitelkite formavimo įgūdžius ir tinkamas priemones, kurios fiksuoja sukurtą formą.

Norint sukurti formą, jums tikrai nereikia tapti profesionaliais kirpėjais. Jeigu pasikalbėsite su savo meistru, jis pagal jūsų kirpimą parodys, kaip išnaudoti kirpimo apimtį, kad ją pavyktų pademonstruoti maksimaliai, nes tikrai ne visuomet reikia formuoti plaukus nuo šaknų iki galiukų.

Egzistuoja situacijos, kai papurškus tinkamą priemonę, pavyzdžiui, išdžiovinti plaukus nuleidus galvą – jau yra sukuriama papildoma apimtis, bereikia juos užfiksuoti su tinkamomis priemonėmis. Yra tepamų, purškiamų, putų, losjonų pavidalu ar galutinę fiksaciją turinčių priemonių. Labai svarbu priemones priderinti prie jūsų įpročių – kada jūs tai darysite ir kada jums patogiau – ar ant tik išplautos galvos, ar jau išdžiovintus plaukus fiksuoti. Juk kai kurios moterys su suktukais eina miegoti“, – teigia V. Parutytė.

Pasak specialistės, aptarus jūsų įprastą rutiną bei priderinus tinkamus instrumentus, priemones ir įgūdžius, jūs tikrai galėsite pasidžiaugti plaukų apimtimi. Taip pat apimčiai sukurti yra labai efektyvus metodas – koloristika.

„Spalvomis ir įvairiais dažymo metodais galima sukurti tankesnio plauko ir gausesnės šukuosenos įvaizdį. Lygiai taip pat sukurti šukuosenos tūrį ir apimtį.

Kitas labai svarbus aspektas – teisingai pasirinktas plaukų ilgis, kuris turi būti priderintas prie jūsų bruožų, jūsų ūgio ir kompleksijos. Taip galima išgauti arba gausesnį vaizdą, arba mažiau gausų. Visada įvaizdis yra bendra visuma. Jokiu būdu negalima ignoruoti savo kompleksijos, norėdami atkreipti dėmesį į plaukų šukuosenos ypatumus“, – pabrėžia plaukų stilistė.

Norint išgauti plaukų blizgesį V. Parutytė siūlo atkreipti dėmesį į vieną iš subtiliausių būdų būti madingu – stilizavimą.

„Stilizavimas – tai reiškia jūsų turimos plaukų struktūros, šukuosenos, kirpimo ar spalvos pabrėžimas stilizavimo priemonėmis. Tai šių metu tendencija yra tokia, jog mes ypatingai žavimės blizgiais, sveikais ir gausiais plaukais.

Jeigu naudojate nematomas fiksavimo priemones, kurios yra truputėlį modifikuojančios, pakeitus savo pastą į blizgesį turintį kremą, netgi turėdami tą patį kirpimą, tą pačią spalvą, jūs turėsite blizgią tekstūrą, kuri yra madinga būtent šiemet.

Vasarą stengiamės, kad stilizavimas būtų nematomas, kuriame tekstūrą lengvomis modifikuojančiomis priemonėmis. Ypač kalbant apie garbanas, stenkitės atkartoti visus natūraliai jūros ir saulės sukurtus variantus. Nuo rudens jau galite tas garbanas blizginti, glotninti ir truputėlį daugiau dėmesio skirti jų formos ramybei, kad pabrėžtumėte jų blizgesį ir sveiko plauko būklę“, – pasakoja V. Parutytė.

Į mūsų kasdienę rutiną turėtų grįžti ir plaukų lakai. Jie yra galutinės fiksacijos produktai, kurie turi savo papildomą blizgesį ir apsaugą nuo karščio. Šaltuoju metų laiku oras subjūra ir yra daug drėgnesnis, kuris taip pat daro įtaką mūsų plaukams.

„Dabar, kai nebėra tokios aktyvios saulės, nebebaisu, kad saulė išdegins suformuotus plaukus, todėl galime ir daugiau tų priemonių naudoti, nėra baisu, kad priemonės pradės tyžti nuo karščio. Formavimo priemonės mums leidžia mūsų šukuoseną pamatyti visiškai kitaip“, – sako plaukų stilistė.

Plaukų stilistė ir koloristė Viktorija Parutytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)