– Kokie dažymai populiarūs 2023-iaisiais?

– Labai populiarios pastelinės spalvos, įmaišyti perlo, šilto arba šalto atspalvio, neutralizuoti geltonus tonus. Dažniausiai klientės, jeigu yra šviesiaplaukės, prašo, kad būtų tvarkinga, švari spalva su šiokiu tokiu akcentu.

Kas yra akcentas? Tai gali būti šiltas auksas arba šalta graži pilka spalva. Šios spalvos populiariausios. O jeigu kalbame apie tamsius plaukus, dažniausiai moterys nori žvilgančių, tamsių, tiesių plaukų. Tai gali būti juoda, ruda spalvos.

Dažymo technikos išlieka populiariausios tos pačios, kurios buvo ir pastaraisiais metais: sruogelinės. Nes tu visada gali įmesti kelias kito atspalvio sruogas, taip paryškinti veido bruožus. Spalvų tendencijos keičiasi, bet dažymo technikų tendencija nesikeičia. Metai po metų renkamiesi tie patys būdai.

Plaukų stilistas Ąžuolas

– Kaip prižiūrėti šviesius plaukus namuose?

– Labai geras klausimas. Būti šviesiaplauke – prabanga. Tu turi investuoti į savo plaukų priežiūrą. 50 procentų sėkmės sudaro atėjimas į saloną, o likusius 50 – priežiūra namuose.

Kad šviesintas plaukas yra pažeistas – visiškai normalu. Jis pavargsta nuo dažymų, šukavimų, klimato. Reikia jį atstatyti. Pirmiausia labai svarbu aminorūgštys, tada labai svarbu proteinas ir galiausiai – keratinas. Tai – trys pagrindiniai dalykai, reikalingi šviesiems plaukams.

Keratinas glotnina plauką, neleidžia jam pūstis. Aminorūgštys įeina į vidinę plauko struktūrą ir padaro tarsi atstatomąją procedūrą. O proteinai suteikia plaukams neskilinėjimą, užpildo plauką.

Atstatomoji procedūra, pavyzdžiui, yra kaip išorinė apdaila. O proteinas yra jau iš vidaus, statybinė medžiaga. Tad labai gerai, kai mergina turi produktus su šiomis sudėtinėmis dalimis.

Pagrindiniai dalykai lentynėlėje turėtų būti šampūnas, kondicionierius ir kaukė. Kaukė, be abejo, profesionali. Ir apsauga nuo karščio!

Tik svarbu žinoti – turint šviesius plaukus, kaukės negalima naudoti per dažnai, nes kaukė yra super efektyvus produktas, ingredientai joje labai veiksmingi. Nereikėtų naudoti dažniau nei kelis kartus per savaitę, nes efektas gali būti priešingas: naudojant per dažnai, plaukas išsausės.

Nėra blogos kosmetikos, svarbu žinoti, kaip su ja elgtis. Pavyzdžiui, naudojant šampūną užtenka poros paspaudimų – nereikia labai daug. Kai plaunate galvą, galvos oda neišsiplauna gerai iki galo. Ir paskui fenuojant paliekate plaukuose naudoto produkto.

– Kaip dažnai galima džiovinti plaukus?

– Ką pastebėjau – gajus mitas apie plaukų džiovinimą. „Aš nenaudoju plaukų džiovintuvo“, – neva taip sveikiau. Netiesa.

Tai yra blogai. Džiovinimas skirtas ne dėl grožio. Jis skirtas tam, kad kai užsitepate tam tikrus produktus, šiluma palaikytų tam tikrą jų funkciją. Jeigu plaukai garbanoti, reikia džiovinti džiovintuvu su difuzoriumi. Bet vis tiek – džiovinti. Garbanos atrodys primaitintos, prisotintos. Džiovinimas – labai svarbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją