Riebų plaukų pagrindą, kur gana greitai susikaupia dulkių ir purvo dalelės, ar net pleiskanos, reikia plauti labai intensyviai, bet kartu ir atsargiai (nemasažuojant!); tik po to galima imtis kitų plaukų priežiūros priemonių. Bent jau kas antrą kartą plaunant plaukus, tepkite šampūną du kartus.

Geriau yra dažniau plauti plaukus, negu retkarčiais naudoti vandenį plaukams, nes šis nepašalina riebalų ir pleiskanų. Šampūne turėtų būti sieros, gydomojo purvo, ankstyvojo šalpusnio, asiūklio, rugiagėlių arba Pyrocton Olamin.

Vadinamieji dezinfekuojantys šampūnai nuo pleiskanų jų nepanaikina, nes, kaip žinome, pleiskanos susiformuoja ne dėl infekcijos. Norint jas pašalinti, prieš plovimą galima lengvai įtrinti truputį pašildyto aliejaus (pvz., gryno alyvų, žemės riešutų, Neem-plaukų gydymo ar varnalėšų šaknų aliejaus).

Palaikykite 20 minučių. Po po 2-3 kartus perplaukite plaukus šampūnu, labai gerai išskalaukite drungnu vandeniu, į kurį dėkite rūgščių priedų, pvz., į 1 litrą vandens įpilama arba 2 šaukštai obuolių acto arba citrinos sulčių, arba truputis vitamino C miltelių, arba išrūgų tam, kad stabilizuotumėte pH.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)