Štai patarimai, kurie leis išlaikyti plaukų spindesį ir spalvą

1. Po dažymo palaukite visas 72 valandas, kol plausite plaukus šampūnu

Dažant plaukus, jūsų plauko išorinis sluoksnis pažeidžiamas, todėl spalva lengvai prasiskverbia į plauko stiebus. Kai išplaunate plaukus per anksti po susitikimo su plaukų stilistu, išorinis plauko sluoksnis vis dar gali būti atviras, todėl jūsų šviežia spalva nuplaunama į kanalizaciją. Užtrunka iki trijų dienų, kol šis sluoksnis visiškai užsidaro, todėl kuo ilgiau lauksite, kol plausite plaukus šampūnu, tuo daugiau laiko spalva turės susigerti, o tai reiškia, kad jūsų spalva ilgiau išsilaikys tarp apsilankymų salone.

2. Naudokite šampūną ir kondicionierių be sulfatų

Natrio laureto sulfatas, taip pat žinomas kaip natrio laureto eterio sulfatas, yra anijoninių ploviklių rūšis, randama daugelyje asmens priežiūros produktų. Šis ingredientas naudojamas siekiant užtikrinti, kad jūsų šampūnai ir kondicionieriai putotų. Naudodami sulfatus rizikuojate atimti iš plaukų natūralų aliejų ir drėgmę, o tai gali lemti gražių dažytų plaukų slinkimą (tam jūs ką tik praleidote valandas ir tikriausiai šimtus eurų kirpykloje). Įsitikinkite, kad naudojate šampūną ir kondicionierių be sulfatų, kad jūsų spalva neišbluktų tarp apsilankymų salone.

3. Venkite alinančiai karštų dušų

Nors kai kuriems karštas dušas atrodo nuostabus, jis nėra toks puikus jūsų plaukų spalvai. Karštas vanduo gali atverti plaukų kutikulę, todėl plaukų spalva gali išsiskalauti plaunant ir kondicionuojant plaukus.

Kad spalva nenusiplautų į kanalizaciją, pabandykite nuplauti plaukus drungnu vandeniu šampūnu, o po kondicionavimo nuplaukite šaltu vandeniu. Šiltas vanduo leis šampūnui ir kondicionieriui prasiskverbti ir išvalyti, o šaltas vanduo padės sulaikyti kondicionieriaus drėgmę ir neleis spalvai išblukti, nes užsandarins plaukų kutikulę.

4. Plaukus plaukite rečiau

Kasdien plauti plaukus reikia vengti, jei norite, kad jūsų plaukų spalva išsilaikytų ilgiau, ypač jei turite ryškią spalvą, pvz., raudoną. Plovimas ne tik pašalina natūralius aliejus, kurie drėkina ir išlaiko jūsų plaukų spalvą gaiviai, bet ir kiekvieną kartą plaunant plaukus nuplaunate šiek tiek plaukų dažų. Stenkitės plauti plaukus kas antrą dieną arba net 2–3 kartus per savaitę, kad išlaikytumėte spalvą. Išimtis yra tai, jei daug prakaituojate.

„Jei pastebite, kad jūsų spalva greitai blunka, bet plaukai riebūs ir juos reikia dažnai plauti, sumaišykite šampūną su kondicionieriumi“, – pataria specialistai. Tai padarys šampūną mažiau abrazyvų ir ilgiau išlaikys jūsų spalvą.

5. Nedarbo dienomis naudokite sausą šampūną

Poilsio dienomis tarp plaukų plovimo pabandykite naudoti nespalvotus sausus šampūnus. Jie atgaivins jūsų plaukus ir sugers aliejų be pilno plovimo. Taip pat galite išbandyti spalvotus sausus šampūnus, kad pakeistumėte savo spalvą nesikreipdami į saloną.

Dažyti plaukai

6. Formuodami naudokite nenuplaunamas priemones, kad apsaugotumėte plaukų spalvą

Dažytiems ir chemiškai apdorotiems plaukams reikia papildomo drėkinimo ir apsaugos nuo saulės, kad plaukai nepasižeistų ir neprarastų maistinių medžiagų. Nenuplaunamos procedūros padės išlaikyti jūsų plaukus glotnius ir hidratuotus, todėl svarbu rasti tokį, kuris apsaugotų nuo UV spindulių, kad saulė neišblukintų plaukų spalvos. Specialistai netgi rekomendavo ant plaukų užtepti apsaugos nuo saulės purškalo, jei nenorite įsigyti kito produkto. Naudodami plaukų lakus ir stiliaus produktus su apsauga nuo UV spindulių padarysite stebuklus.

7. Prieš naudodami karštus įrankius, naudokite nuo karščio apsaugantį purškiklį

Šiluma gali panaikinti spalvą bei pažeisti plaukus. Kad išvengtumėte šių problemų naudojant karštus įrankius, prieš džiovindami arba formuodami šukuoseną pabandykite naudoti karščiui atsparų purškiklį. Nuo karščio apsaugantys purškikliai padės sumažinti drėgmės praradimą iš plauko vidaus, išlygins plauko išorę, apsaugos plaukus nuo drėgmės po karščio formavimo, o tai padės išlaikyti jūsų spalvą. Specialistai rekomenduoja karštus įrankius naudoti žemiausiu įmanomu nustatymu, kad per didelis karštis neištrauktų spalvos iš jūsų plaukų.

8. Paruoškite plaukus kitam dažymo procesui

Plaukų spalvos palaikymas neprasideda po to, kai išeinate iš salono – ji pradedama net jums neatvykus. Dieną prieš kitą dažymo procedūrą kirpykloje naudokite šviesinamąjį šampūną. Taip iš jūsų plaukų pašalinsite aliejų ir produkto sankaupas, kurios gali neleisti jūsų spalvai prasiskverbti į kutikulę giliau.

9. Venkite chloro ir sūraus vandens

Chloras yra cheminė balinimo priemonė, kuri valo baseinus ir gali pašalinti spalvą iš jūsų plaukų. Šviesūs plaukai dėl chloro gali įgauti žalsvą atspalvį, o tamsesni plaukai gali išblukti, išsausėti ir prarasti blizgesį. Taigi, jei norite eiti į baseiną, išbandykite plaukiko kepuraitę. „Jei ketinate maudytis vandenyne ar baseine, įlašinę plaukų kondicionierių į kepurėlę, jūsų spalva nebus išblukusi nuo druskų ir chloro“, – sako specialistai. Tai sukurs barjerą ant plaukų stiebo, kad chloras nepatektų į jūsų sruogas.

10. Laikykitės kirpimo režimo

Kad ir kaip būtų viliojanti bet kokia kaina išlaikyti savo plaukų ilgį, išsišakoję galiukai neišlaikys plaukų spalvos ir gali išblukti net greičiau nei sveiki plaukai. Įsitikinkite, kad reguliariai kerpate plaukų galiukus kas 8–12 savaičių, kad jūsų plaukų spalva atrodytų švieži nuo šaknų iki galiukų.