Kalbant apie antakių formavimą, įtakos gali turėti daugybė dalykų – pradedant naudojamą produktą (pieštukas ar želė?) ir baigiant ilgiu, tankumu ir forma (lenkti ar tiesūs?). Tačiau šios srities specialistė tikina, kad tobuli antakiai priklauso tik nuo jūsų veido formos. Tiksliau, viskas priklauso nuo paprastos „priešybių taisyklės“.

„Kalbant apie antakius, svarbu ne tik jų tankumas ir tai, kaip aukštai turėtų būti jų skliautas, – sakė stilistė Jamie Long. – Yra daugybė veiksnių, į kuriuos būtina atsižvelgti apsisprendžiant, kokius antakius nešiosite. Kadangi jūs neabejotinai norite, kad jūsų antakiai tiktų prie veido formos, galvoti daug nereikia. Mano taisyklė – galvoti apie priešingus dalykus.“

Apvalus veidas

„Jeigu turite apvalų veidą, venkite išlenktų ir apvalių antakių, nes dėl to veidas atrodys didesnis nei yra iš tikrųjų. Todėl rinkitės labiau kampuotus ir struktūriškus antakius, kurie padės subalansuoti jūsų veido bruožus“, – pataria stilistė.

Tokiu atveju ji rekomenduoja itin ploną antakių pieštuką, kuriuo reikia brėžti palei plaukelius „uodegėlės“ link, kad prailgintumėte antakį.

Ilgas veidas

„Ilgesniam veidui reikia kiek trumpesnių antakių, o jų lankas turėtų būti labai subtilus. Jeigu antakiai bus per daug išlenkti, veidas atrodys dar ilgesnis nei yra“, – įspėja J. Long.

Kvadratinis veidas

„Laikantis priešybių taisyklės, jokiu būdu nesirinkite kampuotų antakių. Jeigu veidas kvadratinis, tiks apvalesni antakiai, nes jie sušvelnins bruožus“, – dalijasi patirtimi ji ir siūlo kampuotas antakio dalis sušvelninti lengvais rudos pudros potėpiais.

Širdies formos veidas

„Jeigu turite širdies formos veidą, labiausiai jums tiks kiek trumpesni išlenkti antakiai – tai subalansuos veido proporcijas“, – pataria stilistė ir priduria, kad tokiu atveju derėtų antakių pieštuku brūkštelėti po antakio linkiu, kad jis būtų ryškesnis.

Ovalus veidas

„Jeigu turite ovalų veidą, galite sau leisti labiau struktūriškus antakius, su kiek kampuotu linkiu. Tik nepersistenkite, nes itin aukštas linkis pavers jūsų veidą ilgesniu, nei jis iš tikrųjų yra“, – įspėja J. Long.

Deimanto formos veidas

„Jeigu turite deimanto formos veidą, jums labai pasisekė, nes jums tinka įvairiausi antakių dydžiai ir ilgis. Tačiau aš patarčiau verčiau rinktis ne kampuotą, o švelnesnę antakių formą – atrodys natūraliau“, – tikina stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)