Kosmetikos parduotuvių tinklas „Douglas“ ir DELFI Stilius surėmė pečius ir šįkart pristato jums vaizdo pamoką apie dažniausiai daromas makiažo klaidas.

Kad pamatytumėte akivaizdų skirtumą, vizažistė Julija Jermakova modelio veidą tarsi padalino į dvi dalis: vieną veido pusė padažė tinkamai, o štai kitoje improvizavo ir parodė didžiausias ir dažniausiai matomas makiažo klaidas.

1. Skystą makiažo pagrindą dengiate ant neparuoštos veido odos. Anot vizažistės, pudros nepavyks padengti gražiai, jei prieš tai nebūsite pasirūpinę savo oda – išryškės nelygumai, mikro raukšlelės. Būtina veido sritį (ir paakius!) patepti drėkinančiu kremu, ir, jei yra poreikis, papildomai padengti makiažo baze.

2. Naudojate sausą makiažo kempinėlę. Naudojate lašo formos makiažo kempinėlę? Nepamirškite jos sušlapinti! Sausa kempinėlė sugeria beveik visą produktą – taip sunaudojate kur kas daugiau produkto.

Makiažo pamoka

3. Kempinėle trinate veidą. Kur kas gražiau pudrą padengsite kempinėle švelniai tapšnodamos odą.

4. Maskuoklį tepate per arti akies. Paakių srityje yra nemažai mažų, tik iš arti matomų raukšlelių, tad nieko keisto, jog dienos eigoje maskuoklis subėgs į raukšleles. Jei norite to išvengti – naudokite lengvos tekstūros maskuoklį ir juo paakius tepkite šiek tiek žemiau. Švelniai išsklaidykite.

Jei naudosite maskuoklį su šviesą atspindinčiomis dalelėmis, gausite dvigubą efektą – ne tik užmaskuosite nepageidaujamą tamsumą, bet ir suteiksite paakiams gaivų spindesį.

5. Nenaudojate kompaktinės pudros. Nuo skystos pudros veidas lieka šiek tiek lipnus, tad jei po jos iškart tepate skaistalus ar veido modeliavimo priemonę, išsklaidyti produktus bus kur kas sunkiau. Būtinai naudokite kompaktinę pudrą (su atspalviu arba bespalvę). Kompaktinę pudrą šepetėlių reikėtų švelniai įspausti į odą, taip užfiksuosite odą, makiažas išsilaikys ilgiau.

6. Naudojate tą patį šepetėlį skirtingoms priemonėms. Ir kompaktinei pudrai, ir skaistalams, ir modeliavimo priemonei? Kas nutinka tokiu atveju? Produktų likučiai susimaišo, atsiranda nepageidaujamų atspalvių. Kiekvienam produktui reikia atskiro šepetėlio.

7. Kontūravimo priemonę tepate netinkamoje vietoje, jos padauginate ir pasirenkate netinkamą atspalvį. Šepetėliu paėmus produktą švelniai nubarstykite jo perteklių. Paryškinti kontūrą visada galėsite, o štai sušvelninti – jau sudėtingiau. Spalvą būtina rinktis matinę, pilkšvai rudą. Kur iš tiesų reikėtų tepti veido modeliavimo priemonę, žiūrėkite vaizdo įraše!

8. Neišsklaidote kontūravimo priemonės į plaukų augimo liniją. Taip paliekate akivaizdų šviesesnį ruožą. Lygiai taip pat svarbu išsklaidyti priemonę ir nuo kaklo einant link kaklo zonos.

9. Šviesą atspindinčią priemonę (angl. highlighter) tepate ant probleminių zonų. Jei ant veido turite randelių, spuogelių ar pigmentinių dėmių, priemonė tik išryškins visus šiuos mažus netobulumus. Šią priemonę reikėtų tepti ant iškiliausių veido vietų, kur natūraliai atsispindi šviesa, taip pat galima paryškinti apatinę antakių liniją, nosies tiltelį, viršutinės lūpos kontūrą ir nedideliu plotu – smakrą.

10. Skaistalus tepate nuo skruostų „obuoliukų“ iki pat ausų. Iš tiesų, skaistalais reikėtų dengti tik iškiliausią skruostų vietą, o likusį produktą išsklaidyti šiek tiek į išorinę veido dalį.

Blogas pavyzdys:

Makiažo pamoka

Kaip teisingai formuoti antakius? Kokias klaidas moterys daro pabrėždamos akių liniją? Kodėl lūpų pieštukas yra būtina priemonė jūsų kosmetinėje?

Dar daugiau makiažo klaidų ir jų sprendimų būdų išvysite vaizdo įraše teksto viršuje.

Makiažas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)