Nuo anglimi išpiešto veido iki vešlių antakių laminavimo – štai kaip keitėsi antakių mados.

„Moterys visada norėjo būti gražios. Mano močiutė pasakojo, kaip po II Pasaulinio karo nebuvo jokių priemonių pasigražinti. Taigi ji ir jos seserys antakius piešdavo anglimi.

Imdavo iš krosnies jau atšalusį angliuką, nusidroždavo jį. Tada pasiimdavo šaukštą, užsidėdavo ant akies ir anglimi, palei šaukšto formą, nusipiešdavo antakį. O veidą, kad būtų lygesnis ir šviesesnis, balindavo su kreida. Sykį tėtis jų net į šokius neišleido. Nes buvo prisidažiusios“, – juokėsi mikropigmentacijos meistrė Vaida Blažauskienė.

Specialistė papasakojo, kaip kito antakių mados iki ir po 2000-ųjų, kas populiariausia dabar ir ko galime laukti ateityje.

Žuvėdros sparnas

Užpraeitame madų etape moterys norėdavo keisti antakių formą, vietą. V. Blažauskienė prisiminė, kaip maždaug apie 2000-uosius, buvo tokia mada, kai plaukeliai augdavo žemiau, o moterys juos prašydavo išvis nuskusti ir kitą antakį modeliuoti virš natūraliojo linijos – aukščiau, jų pasirinktoje vietoje.

„Tai įsivaizduokit, kokia yra tokių antakių priežiūra? Kiekvieną dieną turi nusiskusti beataugantį antakį, o tas padarytasis vis tiek niekada neatrodys tinkamoje vietoje, nes natūraliai jis ten neaugo“, – sakė meistrė.

Vėliau, jau po 2010-ųjų ribos, buvo beprasidedanti jau natūralumo banga. Mikrobleidingas, ombrė, šešėlinės technikos. Bet atsiradus šiems stiliams, meistrės prisimena, dar tikrai ne visos klientės jų norėjo ir juos rinkosi.

„Jos norėdavo ryškių, dažnai – juodų. O juoda spalva antakiams iš viso yra nenaudojama – jeigu į antakius įleisi grynai juodą spalvą, jie garantuotai bus mėlyni. Tai šaltas atspalvis ir tikrai atrodys melsvas. Jei matome labai gražius, mūsų manymu, juodus antakius, jie iš tikrųjų yra labai tamsiai rudi arba rudi, maišyti su tamsiai pilka.

Dar moterys labai mėgdavo vadinamą žuvėdros sparną. Žuvėdros sparnas – tai labai aukštai iškeltas ir išlenktas viršutinis antakio kampas, ir po to staigiai besileidžiantis jo galiukas. Tokia banga. Tai pagrindinis noras ir būdavo juodas žuvėdros sparnas.

Reikėjo padirbėti su klientėmis tam, kad įtikintum, jog geriau rinktis natūralesnius, paprastus variantus. Po to jos visos likdavo patenkintos rezultatu. Taip po truputį įsiliejo natūralumo mada“, – pasakojo specialistė.

Dvi natūralios technikos

Natūralumo era prasidėjo nuo mikrobleidingo. Iki tol antakiai būdavo pilno tušavimo ir atrodė panašesni į tatuiruotes, todėl dauguma moterų buvo apie juos nekokios nuomonės. Todėl kai prasidėjo mikrobleidingas buvo labai didelis jo bumas. Paskui prasidėjo ir irgi stipriai išpopuliarėjo ombrė bei šešėliavimas.

Mikrobleidingas, kaip paaiškino specialistė, atliekamas rankine manipula, kuri merkiama į dažus ir adatėle (kurią klientės dažnai vadina peiliuko) yra padaromi miniatiūriniai įpjovimai. Viskas priklauso nuo meistro rankos.

Mikropigmentacijos meistrė V. Blažauskienė papasakojo, kuo pavojingas blogai atliktas permanentinis makiažas.

Šešėliavimas, ombrė atliekami aparatu, šiek tiek mažesnis skausmingumas. Išvaizdos prasme šios dvi technikos skiriasi – šešėliavimas yra labiau susiliejęs, vientisas antakio šešėlis, tai lengvas atspalvio dengimas tarp plaukelių. O mikrobleidingas – tarsi miniatiūrinių plaukelių piešimas.

„Buvo labai didelė plaukelinės technikos banga. O dabar tai kinta, moterys nori pašešėliuoti, dengti atspalviu. Rečiau prašo plaukelių. Šiomis dienomis vienareikšmiškai populiariausia yra šešėliavimo technika“, – teigė meistrė.

Rekomenduojama rinktis švelnesnes technikas ir šviesesnes spalvas. Itin tamsūs antakiai gali vizualiai sendinti. Taip pat svarbu atsiminti, kad procedūros išliekamumas iš dalies priklauso nuo moters odos riebumo – riebioje odoje pigmentas visada išliks trumpiau.

„Šiuo metu į madą atėję tiesesni, vešlesni antakiai. Dabar labai populiarus antakių laminavimas, kai antakiai padengiami specialia medžiaga ir tampa paklusnūs šukavimui – kaip sušukuoji, taip ir stovi. Kartais moterys tai renkasi kaip permanento alternatyvą. Tiesa, tą procedūrą reikia kartoti kas mėnesį“, – paaiškino V. Blažauskienė.

Stilius – ne mada

Mados kinta, bet kiekvienai moteriai, žinoma, labiausiai tinka antakiai artimi prigimtai formai. Kaip rašoma portale browbetty.com, kiekvienai iš šešių veido formų geriausiai tinka vis kita antakių forma. Ją specialistas parinks atsižvelgdamas į tai, kurioje vietoje iškiliausias kaulas, kur natūrali antakio linija ir, žinoma, kokio efekto tikitės.

„Visi meistrai, aišku, turi savo braižą. Vieni mėgsta labiau išlenkti linijas, kiti daro statesnį kampą – skirtumas tikrai yra ir tam pačiam žmogui du meistrai rinksis skirtingus sprendimus. Dažniausiai visi matome skirtingai – svarbiausia, kad sutaptų meistro ir jo kliento požiūris. Kai sutampa abiejų vizijos – tai ir yra idealus variantas“, – sakė meistrė.

Straipsnyje panaudotos Shutterstock nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)