Ano specialistės, naktis labiausiai tinka veido odą paruošti kitai dienai, tereikia tinkamai pasirinkti priemones. Galvojant apie naktinį kremą dažnai kyla panašūs klausimai, ji atsako į populiariausius.

Gitana Lapinskaitė

Kodėl naktis svarbus metas mūsų odai?

Naktį ilsisi ne tik smegenys, kūnas, bet ir mūsų oda. Dieną mūsų oda susiduria su įvairiais žalingais išorės veiksniais – tarša, saule, šalčiu, vėju, ją kartais apsunkiname ir makiažu. Naktį, priešingai, oda atsinaujina ir naudodami tinkamas priemones galime tik pagreitinti šį procesą. Dažnai tikrieji grožio stebuklai vyksta būtent naktį.

Kuo naktinis skiriasi nuo dieninio?

Pirmas ryškus skirtumas, jog naktinis kremas neturi SPF filtro nuo saulės, kuris saugo nuo išorės veiksnių, atakuojančių mus per dieną. Naktinis kremas dažnai būna maitinantis, per naktį atstatantis odos būklę, prisidedantis prie greitesnės ląstelių regeneracijos.

Kokių ingredientų ieškoti naktinio kremo sudėtyje?

Naktinio kremo sudėtyje dažnai galima rasti aktyvių ingredientų tokių kaip retinolis, AHA rūgštys, taip pat hialurono rūgštis, antioksidantai ir įvairūs augaliniai ekstraktai bei peptidai.

Nuo kokio amžiaus rekomenduojama naudoti naktinį kremą?

Dažnai klystama manant, kad naktinis kremas reikalingas tik brandžiai odai. Jo funkcija yra atstatyti, paprastai tariant, „atšviežinti“ odą, tad naktinį kremą reikėtų naudoti įvertinus odos būklę, o ne galvojant tik apie konkretų amžių.

Kaip naudoti naktinį kremą?

Naktinį kremą reikėtų integruoti į savo vakarinę grožio rutiną. Jį svarbu tepti tik ant švarios odos. Tad pirmiausiai rekomenduoju pašalinti makiažo likučius, nuplauti odą naudojant prausiklį, tonizuoti, naudoti serumą ir tik tada tepti naktinį kremą. Svarbu palaukti kol jis įsigers į odą, prieš einant miegoti, kad visos naudingos odai medžiagos neliktų ant pagalvės. Tepant naktinį kremą reikėtų nepamiršti ir kaklo bei dekoltė srities, nes veidas nesibaigia ties apatinio žandikaulio linija.

Naktinis kremas

Ką daryti, jeigu nubudus ryte ant veido jaučiasi naktinis kremas?

Tinkamai pasirinkus ir teisingai naudojant ryte ant veido neturėtume jausti sunkumo jausmo, oda neturi blizgėti. Šie pojūčiai gali įspėti, jog iš vakaro naudojate per daug priemonės arba pasirinkote jūsų odos tipui netinkantį naktinį kremą.

Ar galiu naudoti vieną kremą ryte ir vakare?

Yra veido kremų, kurie gali būti naudojami ir ryte, ir vakare, vis dėlto norint visapusiškai pasirūpinti veido odos būkle, rekomenduoju turėti skirtingas priemones, nes mūsų odai skirtingu paros metu reikalingos nevienodos veikliosios medžiagos. Be to nepasikonsultavę su specialistu ir naudodami naktinį kremą dieną ar atvirkščiai, galime ne išspręsti problemas, o tik jas pagilinti.

Kodėl nepastebiu naktinio kremo poveikio?

Labai svarbu prisiminti, kad naktinis kremas yra tik vienas iš grožio žingsnių. Jeigu pasikonsultavę su specialistais, susidėliojote savo vakaro grožio rutiną, bet nubudus ryte, atvaizdas veidrodyje nedžiugina, pagalvokite, ar tikrai pakankamai valandų skiriate miegui, galbūt negeriate pakankamai vandens ar dažnai valgote greitą maistą, daug cukraus turinčius maisto produktus. Rūpinantis visapusiškai pavyks pasiekti pastebimus rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją