Nenaudojate tinkamų priemonių

Plaukus garbanoti galima ne tik senu plaukų garbanotuvu, kurį mama padovanojo jums pirmame kurse, rašoma „The every girl“. Pakeiskite plaukų garbanojimo žnyples į kokybiškesnes, su keraminėmis plokštelėmis, kurios vienodai įkaista per visą ilgį – taip jūsų garbanos visą laiką bus vienodo dydžio.

Daugelis žmonių mano, kad jų žnyplės garbanojant turi būti labai karštos. Jei turite labai storus plaukus, jums reikės didesnio karščio nei toms, kurių plaukai plonesni ar retesni. Tačiau jums neturėtų reikėti tiesintuvo/žnyplių, kurių temperatūra viršija 150 laipsnių. Įsitikinkite, kad jūsų plaukų formavimo įrankis niekada nėra nustatytas aukštesne nei 200 laipsnių temperatūra.

Atkreipkite dėmesį į cilindro dydį. Trumpiems plaukams būtų naudingas plonesnis cilindras, nes plaukus galėsite daugiau kartų apvynioti aplink cilindrą, sruogos bus dailesnės, smulkesnės. Dažnai manoma, kad norint padaryti stambias bangas, reikia storų žnyplių. Naudojant mažesnį cilindrą garbanos nuo pat pradžių bus tvirtesnės, todėl visą dieną laikysis tvirtai. Be to, garbanojimui galite naudoti ir tiesintuvą – sruogas sukti apie jį.

Tinkamai neparuošėte plaukų

Pasiruošimas yra beveik toks pat svarbus, kaip ir pats plaukų garbanojimo darbas! Viena iš gudrybių, kaip pasiekti, kad garbanos išliktų ilgai – prieš garbanojant naudoti plaukų fiksuojamąją priemonę.

Nesvarbu, ar tai būtų losjonas, nuo karščio sauganti priemonė, plaukų lakas ar druskinis tekstūros purškiklis, jūsų plaukai, panaudojus priemonę, jau bus paruošti išlaikyti garbanas.

Rekomenduojame išbandyti tekstūrinį purškalą vietoj plaukų lako. Jis suteikia plaukams šiek tiek „grūdėtumo“, tekstūros, todėl plaukai geriau prilimpa prie tiesintuvo ar garbiniuotuvo, nenuslysta, ir atrodo gražiai.

Jei galite paskirti daugiau pinigų ir stengiatės išgauti garbanas dideliam renginiui, apsvarstykite galimybę jas priauginti! Tai ne tik suteiks ilgio ir apimties, bet ir pridės kitokios plaukų tekstūros.

Jūs neskirstote plaukų dalimis

Jei turite daug plaukų, reikia juos suskirstyti. Neskirstydama plaukus į dalis, lengvai praleidžiate sruogas, todėl jūsų plaukai atrodo tiesūs net jei tokie nėra.

Plaukus garbanojate nuo apačios iki viršaus

Kai garbanojate iš apačios į viršų, daugiausia šilumos gauna apatinė plaukų dalis. Tai reiškia, kad jūsų garbanos yra tvirčiausios apačioje, o tai apsunkina plaukus, esančius arčiausiai galvos odos, todėl garbanos greičiau „sukrenta“. Ši gudrybė ypač svarbi, jei naudojate garbanojimo žnyples su spaustuku.

Šis žinojimas taip pat praverčia, jei naudojate plaukų garbanojimo prietaisą, kuris apačioje susiaurėja. Jei cilindro apačia plonesnė nei viršus, jūsų plaukų galai susisuka tvirčiau nei plaukai prie šaknų. Taip sukuriama graži banga, tačiau ji taip pat linkusi greičiau išsileisti nei naudojant vienodo dydžio garbanojimo žnyples.

Galite įsigyti kitas plaukų garbanojimo žnyples arba naudoti turimas, tiesiog visą plaukų sruogą sukti ant apatinės cilindro dalies.

Neišlaikote garbanų vietoje

Garbanos nesustingsta, kol neatvėsta, todėl, kol jos dar karštos, prisekite jas prie galvos. Galite naudoti segtukus arba spaustukus. Jei tikrai reikia, kad jos laikytųsi, purkškite plaukus laku, kol garbanos tvirtėja!

Jūsų plaukai per daug švarūs

Švarūs plaukai nėra tokie tvirti ir nelaiko garbanų taip gerai, kaip plaukai su trupučiu riebalų. Geriausiai garbanos atrodo daromos antrą ar trečią dieną po plovimo. Jei reikia, kad plaukai būtų švarūs, prieš garbanojant plaukus galite panaudoti sauso šampūno, kuris suteiks tekstūros ir apimties.

Iššukuojate garbanas

Žinoma, niekas neišeina iš namų su konkursinėmis garbanomis, tačiau norint iš garbanų išgauti žvilgesį, nebūtina naudoti šepečio! Šepetys per daug sutraukia garbanas, todėl naudokite šukas plačiais dantukais arba tiesiog prasklaidykite sruogas pirštais.

Taip pat rekomenduojame vos baigus garbanoti galvą apversti ir prasklaidyti garbanas ties plaukų šaknimis. Tai suteiks garbanoms ne tik daugiau apimties, bet ir vientisumo.