Nors vasara ir persirito į antrą pusę, daugelis mūsų esame suplanavę atostogas prie jūros ar šiltuose kraštuose. Atostogoms esame pratę dėliotis drabužių derinius, o ar žinome, kaip tinkamai pasirūpinti plaukais prieš atostogas ir jų metu?

„Labai svarbu suprasti, kad plaukų poreikiai skiriasi priklausomai nuo vietos, kurioje esame. Būnant šiltuose kraštuose itin svarbu pasirūpinti savo plaukų sveikata, kad grįžus namo nebūtų liūdna dėl prastos jų išvaizdos“, – teigia ilgametė plaukų stilistė, grožio salono „Greenas“ įkūrėja ir knygos „Grožio galia“ autorė Olga Wiseman.

Karštis, sausas oras, saulės spinduliai, jūros vanduo turi neigiamos įtakos mūsų plaukams: jie išsausėja, ima šakotis. Išsimaudžius sūriame jūros vandenyje, kai druska išdžiūsta ant plaukų, ji ardo plauko drėgmę plaukuose, jį žaloja, o karštas oras veikia kaip džiovintuvas. Dažytų plaukų spalva blunka nuo saulės spindulių, o šie ardo mūsų plauko baltyminį sąstatą. Plaukų ekspertė O. Wiseman pataria, kaip reikėtų teisingai pasirūpinti plaukų sveikata vasaros atostogų metu:

– Prieš atostogas, jų metu ir net joms pasibaigus drėkinkite savo plaukus daugiau nei įprastai. Dažniau naudokite plaukų kaukes, nebijokite pripildyti savo plaukų proteinais, keratinu, ekstraktais, aliejais tam, kad plaukas turėtų vitaminų resursą savyje ir jo erdvė būtų užpildyta. Kalbant apie aliejus, plaukams ypatingai naudingas jojobos aliejus, kuris veiksmingai drėkina, saugo plaukus nuo išsausėjimo, taip pat sukuria šlapių plaukų efekto šukuoseną.

– Atostogų metu rinkitės tas priemones, kurios kasdienai jums yra per stiprios, apsunkina plauką. „Per sunkios“ priemonės yra teisingas pasirinkimas, juk būnant šiltuose kraštuose plaukai gauna daug didesnę saulės intensyvumo ir karščio dozę, tad ir jų apsauga turi būti atitinkamai pastiprinta.

– Saugokite plaukus. Dėvėkite galvos apdangalus, naudokite apsaugines priemonės – kremus, losjonus, gelius, aliejus, purškiklius. Taip pat produktus su aukso spalvos dalelėmis, kurios atspindi saulės šviesą. Neleiskite tiesioginiams saulės spinduliams jums kenkti.

– Atostogų metu nebijokite naudoti plaukų stilizavimo priemonių. Jos „apvelka“ plauką plėvele, taip saugodamos jį nuo neigiamo aplinkos poveikio.

– Po maudynių jūroje ar baseine neuždelskite ir išplaukite plaukus nuo sūraus jūros arba chemiškai paveikto baseino vandens. Kuo ilgiau tokį vandenį paliekate ant savo plaukų, tuo labiau kenksmingos medžiagos žaloja jų struktūrą.

– Atostogų metu plaukus plaukite švelnesniu šampūnu nei įprastai. Taip pat gerkite daug vandens, palaikykite drėgmės balansą.

– Nenaudokite karštų įrankių plaukams. Šaltuoju sezonu kartais neišsiverčiame be džiovintuvo ar tiesinimo žnyplių, tad leiskite savo plaukams pailsėti vasarą, kuomet džiovinimas nėra būtinas. Karštas oras ir saulė išdžiovins jūsų plaukus, o jūs išvengsite karštų įrankių žalos.

„Healthnkart“ portale taip pat pateikiami keli sveikų plaukų vasarą patarimai.

– Visada nepamirškite užsidengti plaukų, kai išeinate į karštį. Šalikas, kepurė ar skrybėlė apsaugos jūsų plaukus nuo teršalų, purvo ir kenksmingų ultravioletinių saulės spindulių.

– Prieš rinkdamiesi produktus, kuriuos norite naudoti, būtinai ištirkite savo plaukų ir galvos odos tipą. Jei jūsų plaukai dažyti, kaip plaukų priežiūros procedūros dalį turite naudoti šampūną, apsaugantį nuo spalvos blukimo.

– Sukurkite savaitinį plaukų priežiūros režimą: kartą per savaitę plaukus tepkite aliejumi, prieš plaunant plaukus naudokite plaukų pakuotę, plaukite plaukus du kartus per savaitę, plaukite plaukus kondicionieriumi (venkite plaukų šaknų ir (arba) galvos odos kondicionavimo, nes tai gali sukelti plaukų slinkimą) ir sveikai maitinkitės, turėdami biotino maisto šaltinių arba papildų.

– Plaukų apsauga neapsiriboja vien plaukų augimo tablečių naudojimu. Ieškokite naminių priemonių arba plaukų priežiūros namuose patarimų, kurie suteikia plaukams gilų kondicionavimą ir maitinimą, neapsaugodami jų nuo cheminių medžiagų. Šios priemonės apima plaukų kaukes iš varškės ir alavijo gelio, kad vasarą galvos oda būtų pamaitinta ir sudrėkinta, o plaukai neskilinėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją