Davidas Mallett – garsiausias Paryžiaus plaukų stilistas, kurio klientų sąraše yra tokios žvaigždės kaip Naomi Campbell, Lenny’is Kravitzas ir daugybė kitų. Jis atvyko į Lietuvą vieno salono atidarymo proga – Vilniuje buvo atidarytas didžiausias „Krispo“ salonas Lietuvoje. Jame garsiausiam Paryžiaus plaukų stilistui Davidas Mallett „Krispo“ įkūrėjai įrengė išskirtinę, pagal jo paties reikalavimus pagamintą kirpėjo kėdę.

Pirmą kartą Lietuvoje apsilankęs žinomas plaukų stilistas ir su „Delfi“ skaitytojomis pasidalijo plaukų priežiūros patarimais.

Jei moteris negali išleisti daug pinigų, kokios pagrindinės priemonės jai būtinos? Tarkime, ar būtinas šveitiklis, ar kaukė? Ar geriau apsauga nuo karščio, ar nenuplaunamas kondicionierius? Koks būtų minimalus krepšelis? Tokie klausimai aktualūs daugeliui.

„Pats svarbiausias paprastos plaukų rutinos elementas yra šampūnas. Reikia turėti gerą šampūną, kuris tinka jūsų plaukų būklei. Labai svarbu turėti gražius plaukus, tad šampūnas, atitinkantis jūsų poreikius, yra tiesiog privalomas. Minimalus krepšelis priemonių, kurias reikia turėti, priklauso individualiai nuo paties kliento ir jo mėgstamo prekės ženklo“, – atsakė stilistas.

Kaip dažnai galima modeliuoti plaukus, kad jiems nepakenktum – tai dar vienas svarbus klausimas. Kai kurie sako net nesiliesti prie karštų įrankių, kiti – kad kartais pasigarbanoti ar patiesinti galima...

„Manau, kad maksimum tris kartus per savaitę galima džiovinti plaukus džiovintuvu. Į tokį skaičių turėtumėte orientuotis, norėdamos išvengti pernelyg didelio plaukų pažeidimo. Kasdienis džiovinimas plaukų džiovintuvu ir kasdienis naudojimasis karštais formavimo įrankiais tikrai gadina jūsų plaukų kokybę.

Plaukų tiesintuvas ir garbanojimo žnyplės, jeigu naudojami ne per dažnai, visada yra priimtini. Jei tik duoda gerą rezultatą! Aš visiškai nesutinku su teorija apie absoliutų karštų įrankių atsisakymą. Svarbu yra apie tinkamą pusiausvyrą“, – pabrėžė D. Mallett.

Davidas Mallet lankėsi Lietuvoje

O šiauštis linkusiems plaukams reikia ypatingos priežiūros. Pirmiausia, šiaušimasis dažniausiai kyla dėl plauko pažeidimų.

„Pats svarbiausias dalykas, turint pažeistus ir šiauštis linkusius plaukus, yra pirmiausia pasitrumpinti galiukus – tam, kad pašalintumėte pažeistą plauko dalį. Taip pat galite per naktį miegoti patepę plaukus stilizavimui skirtu kremu ar kita modeliavimo priemone, o ryte, prieš formuojant juos į darbą, dar ir panaudoti apsaugą nuo karščio“, – patarė stilistas.

Jis įvardijo ir kelis būdus, kaip namų sąlygomis susikurti dabar taip trokštamą paplūdimio bangų (angl. beach waves) šukuoseną.

„Svarbiausias produktas paplūdimio bangoms sukurti yra druskos purškiklis. Supurškusi plaukus druskingu skysčiu naudokite džiovintuvą su difuzerio galvute arba garbanojimo lazdą (vadinamąją morką, – red.).

Taip pat galite plaukus pagniaužyti į bangas tiesiog rankomis ir išdžiovinti pučiant orą, taip įgausite paplūdimio vaizdą. O jei jūsų plaukai neįtikėtinai tiesūs, juos reikia garbanoti specialiomis garbanojimo žnyplėmis ir galiukus palikti tiesius“, – siūlė D. Mallett.

Jei einate į vakarėlį, namų sąlygomis galite pasidaryti ir elegantišką šukuoseną.

„Paprasčiausias šukuosenas vakarėliui galite pasidaryti ir namuose, bet visada reikia atsižvelgti į žmogaus plaukų struktūrą. Man patinka šis greitas būdas, kaip atnaujinti išvaizdą žmonėms namuose. Tai lengva padaryti. Reikia susirišti aukštą kuoduką, kuris vėliau susukamas į apvalią formą, o tai suteikia aukšto šinjono efektą. Tą efektą kurį labai lengva pasiekti ir jis – labai elegantiškas bet kokiam vakarėliui ar renginiui“, – sakė plaukų stilistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)