Savo įžvalgomis pranešime spaudai dalijasi „Beauty Bar7“ pedikiūro meistrė Ingrida, ilgametę patirtį kaupusi prabangiame Londono rajone Meifere įsikūrusiame grožio salone „Nails & Brows“, kuriame lankosi garsiausios britų žvaigždės.

– Ingrida, kodėl moterys gėdijasi savo pėdų. Ką kiekviena moteris turėtų žinoti apie pėdų priežiūrą?

– Po žiemos klientės ypač dažnai skundžiasi nuospaudomis, sausa, šiurkščia, suragėjusia oda, tad pirmiausia norisi patarti, nepriklausomai nuo sezono, reguliariai atlikti pedikiūrą profesionaliame salone. Tai nereiškia, kad kiekvieną kartą būtina lakuoti nagus.

Atliekant pedikiūrą pašalinamos negyvos odos dalelės, sudrėkinama ir pamaitinama oda, suteikiama forma nagams, sutvarkomos nagų odelės. Namuose būtina naudoti šveitiklį, vakare pėdas patepti drėkinamaisiais kremais – prižiūrėti, kad nebūtų išsausėjusios, suskilinėjusios.

Pedikiūro meistrė Ingrida

– Vasarą daugelis kieme, paplūdimyje, sodyboje mėgsta vaikščioti basi, tačiau tada pėdos, o ypač kulnai, patamsėja ir išsausėja. Kaip manote, ar gerai vaikščioti basiems?

– Žinoma, nėra čia nieko blogo, tik tokiu atveju reikia neužmiršti pasidaryti pedikiūro, kad būtų sudrėkinama oda, pašalinami suragėjimai ir nušveičiamas negyvas odos sluoksnis. O vakare prieš miegą pėdas patepkite kremu – galėsite vaikščioti basomis, nesibaimindami patamsėjusių kulnų.

– Vieni sako, kad jūra ir smėlis kenkia pėdoms, kiti mano atvirkščiai – teigia, kad tai puikus masažas. Kaip manote jūs?

– Smėlis geras šveitiklis – puikiai masažuoja ir šveičia pėdas. Tačiau jeigu kulnai nesutvarkyti, tai smėlis juos sausins ir skatins odą skilinėti, tad reikia pasirūpinti, kad pėdoms netrūktų drėgmės, jos būtų tinkamai prižiūrėtos.

– O ką patartumėte daryti tuo atveju, kai kulnai tokie suskilinėję, kad juos net skauda?

– Pirmiausia reikėtų pašalinti visą suragėjusią odą, aptvarkyti odos įtrūkimus, tačiau jie niekur nedingsta, yra sumažinami, paliekami tik vidiniai įtrūkimai. Tokie įtrūkimai pagydomi, jeigu reguliariai naudojamos specialios gydomosios priemonės.

– Kita dažna problema – pageltę nagai. Nuo ko tai priklauso – ar nuo ilgalaikio lakavimo, netinkamos avalynės, amžiaus?

– Pageltę nagai gali būti dėl įvairių priežasčių – dėl netinkamos avalynės, per ilgų nagų, taip pat dėl per ilgai nešiojamos gelinio lakavimo medžiagos. Jeigu jie gelsta nuo lakavimo, tai salone galima tą sluoksnį nušlifuoti – jis negyvas. Tačiau jeigu nagai pageltę nuo grybelio ar diabeto, tokia problema sprendžiama konsultuojantis su gydytoju.

– Kokia spalva, jūsų profesionalia nuomone, reikėtų lakuoti nagus, kad pedikiūras visada atrodytų madingas? Kokia spalva populiariausia?

– Šiuo metu moterys dažnai renkasi labai ryškias spalvas: žalią, geltoną, mėlyną. Tačiau niekada iš mados neišeina raudona spalva arba prancūziškas lakavimas.

– O ar šiuo metu madingi įvairių, skirtingų spalvų nagai?

– Kiekvieną nagą lakuoti skirtinga spalva nėra populiaru, nebent jaunesnės merginos nori išbandyti tokį stilių. Elegantiškos, solidžios, brandesnės moterys dažniausiai renkasi klasikinius variantus.

– Minėjote, kad dirbote viename garsiausių grožio salonų Jungtinėje Karalystėje. Gal galėtumėte pasidalinti, ar skiriasi lietuvių ir Anglijoje gyvenančių moterų įpročiai, norai?

– Lietuvės yra reiklesnės (juokiasi). Anglijoje moterys ateidavo ir norėdavo visko greitai, visada kažkur skubėdavo, o lietuvės nori aukštos kokybės, jos taip neskuba per procedūras, todėl man kur kas maloniau dirbti Lietuvoje (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją