Europiečių plaukai neretai stipriai skiriasi nuo, tarkime, Pietų Amerikos gyventojų – pastarųjų šukuosenos dažnai vešlesnės. Tai pastebi ir Lietuvoje plaukų meistrams mokymus vedęs „Korban“ profesionalas iš Brazilijos Antonio Barraza, mūsų šalyje viešėjęs verslininkės ir nuomonės formuotojos Simonos Lipnės kvietimu, rašoma pranešime spaudai. Svečias sako, kad yra kelios paprastos taisyklės, kurių privalo laikytis kiekviena moteris: „Namuose pasirūpinti savo plaukais galite lygiai taip pat sėkmingai, kaip ir grožio salonuose, tereikia žinoti kelis svarbiausius plaukų priežiūros aspektus.“

Darius Kučys

1. Kaip dažnai plauti plaukus?

Plaukų priežiūros profesionalas sako, kad galvos ir plaukų plovimo dažnis priklauso nuo to, kiek išsiskiria sebumo – odos riebalų.

„Įprastai rekomenduojama plaukus trinkti tris kartus per savaitę, tačiau jeigu jūsų galvos oda išskiria didesnį kiekį sebumo, tuomet reikėtų kas antrą dieną. Tik nepamirškite, kad labai dažnas plaukų plovimas mažina drėgmės kiekį“, – sako jis.

2. Kaip teisingai trinkti plaukus?

Norint išvengti skalpo pažeidimo, labai svarbu atsirinkti šampūnus – rekomenduojama rinktis neagresyvias odai priemones.

„Galvos odą plauti lengvais sukamaisiais judesiais, skalpo netrinant, o jį masažuojant. Pasirinkite pažangiausiomis technologijomis sukurtus šampūnus, kurių sudėtyje yra mažas kiekis paviršiaus aktyviųjų medžiagų (trumpinamų PAM arba angl. surfactant)“, – pataria meistras.

3. Kada naudoti plaukų kaukę?

Meistras pataria susidaryti plaukų priežiūros savaitinį planą ir jo laikytis. Tarkime, drėkinančios ar regeneruojančios plaukų kaukės naudojimo dažnis priklauso nuo to, kokios būklės yra jūsų plaukai, ir kokią problemą norite išspręsti: „Įsiminkite, kada naudojote plaukų kaukę, nes nuo per dažno jos naudojimo ant skalpo gali likti šios priemonės pertekliaus. Kaukę kaskart keiskite į įprastai naudojamą kondicionierių.“

4. Kaip dažnai reikia keisti plaukų priežiūros priemones?

Profesionalas iš Brazilijos sako, jog patys plaukai išduoda, kada metas išbandyti naujus produktus: „Nevertinkite produkto tik tada, kai išnaudojate jo visą pakuotę. Įsigykite du ar tris buteliukus šampūno ir kondicionieriaus, kurį laiką panaudokite vieną derinį, paskui kitą, ir žiūrėkite, kaip plaukai atrodo. Tik atrasdami jūsų plaukų tipui tinkamas priemones galėsite pasiekti geriausių rezultatų.“

Plaukų meistras A.Barazza skaitytojams įvardijo ir kelis blogiausius plaukų priežiūros įpročius:

1. Trinkti plaukus šampūnu per visą jų ilgį.

2. Nenaudoti kondicionieriaus.

3. Sausinti plaukus, trinant juos rankšluosčiu.

4. Stipriai rišti plaukus į uodegą ar kuodą.

5. Netinkamai maitintis.

6. Rinktis plaukų priežiūros priemones, kurių sudėtyje – didelis cheminių medžiagų kiekis.

7. Per dažnai naudoti stiprias plaukų formavimo priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)