Pasak Kauno kolegijos Medicinos fakulteto kosmetologijos katedros lektorės Loretos Valatkevičienės, odos priežiūra prasideda nuo jos švaros ir drėkinimo. Vadinasi, būtina atsižvelgti į savo odos tipą ir, be abejo būklę, kuri gali nuolat kisti. Šiuo metų laiku svarbiausias odos priežiūros tikslas – saugoti ir atkurti apsauginį odos sluoksnį. Tai būtina daryti jautresnę, problemišką, alergišką šalčiui, sausėti linkusią odą, išlaikyti apsauginį barjerą, mechanines savybes ir ląstelių gyvybinius procesus.

„Svarbu atsižvelgti ne tik į besikeičiančias oro sąlygas, bet ir į tai, kad įvairūs vidiniai (stresas, hormoniniai pakitimai, ūminės, lėtinės ligos bei paveldimumas) taip pat sąlygoja drėgmės praradimą. Tad būtina įvertinti visus faktorius“, – teigė L. Valatkevičienė.

Ką reikia žinoti, norint tinkamai paruošti odą žiemos laikotarpiui ir kaip ją prižiūrėti portalui Delfi plačiau papasakojo odos specialistė ir kosmetologijos dėstytoja L. Valatkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją