1. Netinkamai paruoštas veidas

Anot vizažistės, viena dažniausiai pasitaikančių makiažo klaidų – netinkamai paruoštas veidas. Prieš pradedant ant veido tepti makiažo priemones, jį būtina švariai nuvalyti bei sudrėkinti veido odą. Taip makiažas dengsis tolygiai, ilgiau išliks.

2. Nenaudojama makiažo bazė

Moterys vis dar tiki mitais, kad makiažo bazė kemša poras, sukelia veido odos problemas. A. Paulėkienė tikina, kad kokybiška ir pagal veido odos būklę tinkamai parinkta makiažo bazė tik gelbsti ir užtikrina kad kreminė pudra dengsis tolygiau, o makiažas išliks ilgiau. Anot vizažistės, makiažo bazė yra viena būtiniausių priemonių kiekvienos moters kosmetinėje.

3. Netinkamai parinktas kreminės pudros atspalvis

Vizažistė pastebi, kad moterys dažnai pasirenka per šviesią arba per tamsią kreminę pudrą. Norint išsirinkti jūsų natūraliam odos tonui artimiausią kreminę pudrą, pabandykite ant skruostikaulio zonos užtepti tris skirtingus kreminės pudros tonus – šioje vietoje geriausiai matosi, kuri spalva jums tinkamiausia.

Vizažistė vasarai rekomenduoja rinktis lengvesnės tekstūros kreminę pudrą: vandens pagrindo ar pudrą pakeisti BB kremu. Jeigu norite išgauti dar lengvesnę kreminės pudros tekstūrą, A. Paulėkienė pataria sumaišyti ją su veido drėkikliu arba makiažo baze. O jeigu jums labiau patinka birios tekstūros produktai, galite kreminę pudrą keisti mineraline pudra.

Vasarą makiažo ekspertė pataria tepti kuo plonesnį kreminės pudros sluoksnį, todėl pirmiausiai siūlo maskuokliu paslėpti problematiškiausias veido vietas (spuogelius, pabėrimus) ir tik tada dengti visą veidą kremine pudra – taip veidas atrodys natūraliau, tolygiau, nereikės storo pudros sluoksnio.

4. Per didelis maskavimo priemonės kiekis akių zonoje

Storą maskuoklio sluoksnį sunku išsklaidyti, todėl priemonė pasidengia netolygiai, subėga į raukšleles. Todėl maskuojant paakius specialistė pataria padengti paakius plonu, lengvos tekstūros maskuokliu, priemonę išsklaidyti ir jeigu reikia – užtepti dar vieną ploną sluoksnį. Maskuoklis turėtų būti keliais tonais šviesesnis už kreminės pudros spalvą.

Kita dažnai pasitaikanti klaida – akių zonoje esančios priemonės neužfiksuojamos, todėl jos subėga į raukšleles. Gaivaus, vasariško makiažo fiksavimui vizažistė pataria naudoti birią arba mineralinę pudrą.

5. Per ryškus kontūravimas

Vizažistė pabrėžia, kad kontūravimas turi būti nematomas. Kontūruojant veidą labai svarbu priemonę išsklaidyti, kad ant veido neliktų ryškių linijų. A. Paulėkienė pataria žiemai ir vasarai turėti dvi kontūravimo priemones: vasarai tamsesnę, o žiemai šviesesnę.

Kita dažnai daroma klaida – ne vietoje išryškintas kontūras. Moterys yra linkę per žemai kontūruoti veidą, todėl nužemina veido bruožus, jis atrodo brandesnis. Kontūravimas turėtų būti daromas ties skruostikaulio kaulu priemonę šiek tiek pakeliant link nosies (ne link lūpų).

Vizažistė siūlo išmėginti kreminės tekstūros kontūravimo priemones, kadangi jos lengviau susilieja su kreminės pudros tekstūra ir sukuria vientisesnį, natūralesnį vaizdą.

6. Netinkamas skaistalų atspalvis

Anot vizažistės, skaistalai yra viena būtiniausių makiažo priemonių, kurią privalo turėti kiekviena moteris. Tačiau labai svarbu pasirinkti tinkamą atspalvį. Tamsaus gymio ar įdegusiom moterims labiausiai tinka bordo atspalviai, šviesioms moterims specialistė rekomenduoja rinktis rausvus, koralinius tonus.

Skaistalais paryškinkite skruostikaulius, taip pagyvinsite veido odos toną. Kaip ir kontūravimo priemonę, skaistalus būtina išsklaidyti. Specialistė rekomenduoja išmėginti kreminius skaistalus, nes juos galima naudoti ne tik ant skruostų, bet ir akių, lūpų makiaže.

Padengus veidą kreminės tekstūros produktais, viską būtinai užfiksuokite mineraline pudra.

Spindesio ir natūralų įdegio efektą veidui suteiks bronzantas, juo padenkite skruostikaulius bei plaukų augimo liniją.

7. Pernelyg didelis švytėjimo suteikiančios priemonės kiekis

Nors vizažistai teigia, kad švytėjimo suteikiančios priemonės (angl. highlighter) negali būti per daug, vis dėlto norėdamos sekti pasaulines tendencijas kartais moterys persistengia. A. Paulėkienė pataria pasirinkti tinkamą highlighter’io atspalvį ir juo dengti iškiliausias veido vietas: zoną virš skruostikaulių, nosies centrą ir galiuką, virš lūpos, po antakio lanku.

8. Akių makiažui naudokite keleto atspalvių šešėlius

Vizažistė tikina, kad akių makiažui būtinai reikia bent dviejų atspalvių šešėlių: šviesesniu denkite visą voką, o tamsiu paryškinkite voko kamputį.

Šį sezoną į makiažo tendencijų viršūnes vėl grįžo blizgūs produktai, todėl akių makiažui pasirinkę blizgančius šešėlius tikrai neprašausite pro šalį. Vietoj akių šešėlių taip pat galite naudoti švytėjimo suteikiančią priemonę (ang. highlighter) ir bronzantą. Jeigu kasdieniame makiaže šešėlių nenaudojate, įvaizdžiui pagyvinti A. Paulėkienė rekomenduoja išmėginti spalvotą akių pravedimą – jis įvaizdžiui suteikia žaismingumo, jaunatviškumo.

9. Netaisyklingai suformuoti antakiai

Antakiai yra vienas pagrindinių veido akcentų, jie įrėmina veidą, suteikia žvilgsniui gyvumo. Pasak specialistės, viena dažniausiai pasitaikančių makiažo klaidų – pernelyg ryškūs ar ne pagal natūralią formą suformuoti antakiai. Kuo antakiai storesni, vešlesni, tuo labiau jie pajaunina moters veido bruožus, todėl specialistė pataria nepiešti griežtų formų, nepersistengti ryškinant antakius.

Norint suformuoti antakius, pirmiausia sušukuokite juos šepetėliu ir formą užfiksuokite naudodamos bespalvį antakių gelį. Jeigu norite šiek tiek paryškinti natūralią antakių spalvą ar suteikti antakiams vešlumo, rinkitės gelį su spalva.

10. Nenatūraliai atrodančios dirbtinės blakstienos

Moterys, norėdamas kuo labiau paryškinti žvilgsnį, dažnai persistengia su priklijuotomis ar priaugintomis blakstienomis. Jeigu turite retas ar trumpas blakstienas ir norite jas paryškinti dirbtinėmis, pasirinkite tinkamą blakstienų ilgį ir tankį, kad jos atrodytų kuo natūraliau. Taip pat nesirinkite vientisų priklijuojamų blakstienų, kuokšteliais klijuojamos blakstienos atrodo natūraliau ir skoningiau.

Jeigu turite ilgas blakstienas, geriausia jas tiesiog padažykite tušu, o blakstienų augimo liniją paryškinkite rudu pieštuku ir išsklaidykite liniją, kad ši susilietų su šešėliais.

11. Prieš dažant lūpos nėra paruošiamos

Jeigu naudojate matinį lūpdažį – būtina paruošti lūpas. Visų pirma jas reikia nušveisti specialiu šveitikliu bei sudrėkinti, taip lūpdažis dengsis tolygiai. Taip pat nepamirškite lūpų kontūrą apvesti lūpų pieštuku ir tik tada tepkite matinius dažus.

Nors matiniai lūpdažiai vis dar madingi, šį sezoną į tendencijų viršūnę grįžo lūpų blizgesiai. Jie ypatingai tiks vasaros sezonui, suteiks veidui gaivumo, jaunatviškumo.

12. Makiažą reikia užfiksuoti

Pabaigus makiažą jį būtinai užfiksuokite makiažo fiksatoriumi, jis drėkina odą, išlaiko makiažą ilgą laiką.

Pasak A. Paulėkienės, vasariškam makiažui sukurti nereikia daug priemonių, svarbiausia šią vasarą savo kosmetinėje turėti makiažo bazę, kreminę ir mineralinę pudrą, skaistalus, bronzantą, švytėjimo suteikiančią priemonę, antakių gelį ir lūpų blizgesį. Na, o geriausia kosmetika, anot vizažistės, yra šypsena ir pasitikėjimas savimi.

Straipsnyje panaudotos DELFI fotografo Domanto Pipo nuotraukos, „Smashbox“ kosmetika iš grožio tinklo „Douglas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)