Pirma klaida – spontaniški eksperimentai


Pasak grožio meistrės, besiruošdamos ypatingoms progoms, moterys ne tik stresuoja, bet ir norėdamos tobulai atrodyti ryžtasi eksperimentams ir kardinaliems pokyčiams, kurie lemia didžiules pasekmes. Per svarbias šventes, ypač Naujuosius metus, svarbius jubiliejus ar vestuves, moterys pradeda kelti sau daug didesnius reikalavimus nei įprastai, nes nori atrodyti tobulai. Todėl staiga pradeda eksperimentuoti, o kardinalūs pokyčiai palieka labai skausmingas pasekmes. Siekdamos nustebinti, sužavėti kitus ir padaryti įspūdį, moterys imasi skubotų, neapgalvotų ir ilgalaikėje perspektyvoje nepamatuotų sprendimų. Prieš ypatingas progas moterys neretai staiga užsinori iš brunetės tapti brunete arba atvirkščiai. Toks spontaniškas noras pasikeisti – viena didžiausių klaidų. Šventės praeis, stresas ir jaudulys atslūgs, o plaukai liks sugadinti“, – sako grožio meistrė.

Antra klaida – nereikalingoms grožio priemonėms išleisti pinigai


Dar viena klaida, pasak grožio meistrės, prieš šventes karštligiškai prisipirkti ne tik nereikalingų drabužių, kurių niekada neapsirengsi, bet ir grožio produktų. „Jokiu būdu negalima pačioms eksperimentuoti su nauja nepatikrinta kosmetika: darytis rūgštinių šveitimų ar kokių nors kitokių procedūrų su neaiškios kilmės produktais. Nuo tokių eksperimentų ne tik išberia, bet ir atsiranda odos egzemos ir kitos problemos. Todėl per šventes rekomenduoju naudoti tik patikrintas ir jau išbandytas veido odos priemones, plaukų šampūnus ir kremus“, – pataria O. Wiseman.

Olga Wiseman

Trečia klaida – karštais įrankiais kankinti sveikus plaukus


Pasak meistrės, daugelis moterų daro dar vieną klaidą – gruodį pasigražinusios, pasitrumpinusios plaukus, sveikus kankina tiek karštais įrankiais, tiek visokiomis plaukų fiksavimo priemonėmis. „Po visų, o ypač didžiųjų, švenčių moterys ateina visiškai sugadintais, tai yra nudegintais, išsausėjusiais plaukais, nes norėdamos padaryti įspūdį į pagalbą pasitelkia visą arsenalą karštų įrankių – tiesintuvų, džiovintuvų, žnyplių, kuriuos dažniausiai naudoja be jokių apsaugos priemonių. Po tokių „grožio“ procedūrų plaukai pradeda šakotis, skilinėti, pūstis. Prieš naudojant karštus įrankius, būtina gerai pagalvoti. Ir būtinai naudoti priemones, kurios apsaugo plaukus nuo karščio. Jei tik yra galimybių ir laiko, plaukus reikėtų sukti senuoju būdu – „bigudukais“, arba tai daryti pas profesionalus. O jei jau norisi vieną dieną tiesių, kitą dieną garbanotų plaukų ir žinote, kad karštų įrankių neišvengsite, sausio mėnesį planuokite plaukus trumpinti.“

Ketvirta klaida – perdėtas ir skubotas rūpinimasis


Dar viena brangiai galinti kainuoti klaida – perdėtas rūpinimasis. Jei visus metus nesirūpinote plaukais ir staiga per šventes pradėjote jiems skirti daug dėmesio, tiesiogine šio žodžio prasme „perkraunate“ juos įvairiausiomis atstatymo, drėkinimo ar maitinimo priemonėmis. „Nepalikite visko paskutinei minutei. Neretai iš persistengimo arba dėl paskutinės minutės skubos plaukai neretai atrodo lyg nešvarūs. Jei studentai gali paskutinę naktį leisti sau mokytis, tai nė viena save gerbianti ir mylinti mergina to nedarys – veido oda ir plaukais reikia rūpintis nuolatos. Tačiau daugelį, artėjant kokiai nors svarbiai datai ar šventei, staiga apima begalinis noras palepinti savo plaukus kaukėmis, serumais, ampulėmis, žodžiu, viskuo, ką turi.

„Prifarširuoja“ plaukus įvairiais produktais ir ingredientais taip, kad plaukai praranda apimtį, lengvumą ir kritimą. O su tokiais plaukais net ir geriausias meistras nieko negalės padaryti – nei garbanos, nei kitokia šukuosena, kuriai reikia apimties, nesilaikys. Visas plaukų procedūras galima daryti tik likus kelioms dienoms iki šukuosenos formavimo. Tiek iš vakaro, tiek tą pačią dieną galima naudoti tik lengvas, apimties ir blizgesio suteikiančias priemones.“

Penkta klaida – nereikalingas stresas


Plaukų meistrė sako, kad gana dažnai moterys, besiruošdamos kokiam nors ypatingam vakarui, susiduria su daugybe iššūkių, patiria stresą, įtampą ir pamiršta save. „Todėl pagrindinis mano patarimas – kad ir kas būtų, išlaikyti vidinę harmoniją ir pusiausvyrą, nes stresas turi didžiulę įtaką ne tik mūsų sveikatai, bet ir grožiui. Jis kenkia ir veido odai, ir plaukams. Streso pasekmių iškart nepajusime, tačiau ilgainiui, po mėnesio ar kelių, pastebėsime, kaip staiga pradės slinkti plaukai, lūžinėti nagai. Todėl nuoširdžiai rekomenduoju nesureikšminti detalių, nesusikoncentruoti į smulkmenas, kad ir kokia svarbi šventė būtų. Linkiu kuo daugiau laiko praleisti su šeima ir saugoti save nuo streso. O svarbiausia – rasti laiko palepinti save grožio procedūromis, kurios ne tik atpalaiduoja, nuramina, bet ir suteikia veido odai ir plaukams švytėjimo“, – pataria O. Wiseman.

Grožio klaidos

Šešta klaida – prasta emocinė būsena


Salono „Greenas“ įkūrėja ir vadovė sako, kad moters grožis eina iš vidaus, todėl pirmiausia visada reikia pasirūpinti savo emocine būsena. „Galime lankytis geriausiuose grožio salonuose, bet jei apleisime savo vidinę būseną, nesijausime nei gražios, nei laimingos. Kad moteris atrodytų graži, pirmiausia ji turi jaustis laiminga. Kasdien matau labai daug gražių moterų, kurios, nors ir atrodo tobulai, vis tiek spinduliuoja žavesiu iš vidaus, nes nesijaučia nei gražios, nei laimingos. Nuolat apie tai kalbu ir kiekvienai rekomenduoju pirmiausia pagalvoti apie save: rasti laiko sau, mylėti save, neišduoti ir nepamesti savęs. Ir dar svarbu prisiminti, kad ne tik veido oda, bet ir plaukai atspindi mūsų gyvenimo būdą. Todėl labai svarbu mylėti save, kontroliuoti stresą, rasti laiko palepinti save ir pasvajoti apie tai, ko iš tiesų norisi“, – pataria daugiau nei dvidešimt metų grožio industrijoje dirbanti grožio meistrė.

Olga Wiseman
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)