Kaip spręsti problemą? Vertėtų rinktis švelnias priemones odai valyti, o priemones su šveitiklių dalelėmis naudoti tik tuo atveju, jei nėra uždegiminių židinių, rašoma pranešime spaudai.

Kodėl reikia būti griežtiems sau? Oda taip greitai nesureaguoja į taikomą gydymą, kaip mes tikimės, jai reikia laiko gyti ir tai dažniausia trunka nuo 6 iki 12 savaičių. Per tą laiką turime nuosekliai rūpintis oda ir vartoti paskirtas ar pasirinktas priemones. Dažniausiai daroma klaida, jog priemones nustojama naudoti pačioje pradžioje, kai oda gali būti kiek sudirgusi, taip pat ir dažnas priemonių kaitaliojimas.

Pasirinkus vieną priemonę, rekomenduojama ją naudoti bent mėnesį ir jei ji duoda gerų rezultatų, tęsti vartojimą toliau iki trijų mėnesių.

Ką jau kalbėti apie spuogelių spaudymą! Spaudant spuogus uždegimas gali išplisti ir gijimo procesas dar labiau užtrunka. Palikime tai profesionalams. Neatidėliokime vizito pas dermatologą pasikonsultuoti dėl aknės gydymo, ar pas kosmetologą dėl kasdienės odos priežiūros, tinkamos jūsų odos būklei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)