Iš tikrųjų egzistuoja kelios odos priežiūros taisyklės, kurių laikantis pirmųjų raukšlelių atsiradimas gerokai nutols, o jau esančios raukšlelės (laikas nestovi vietoje) netaps dar gilesnės ir bjauresnės, rašoma Beauty-plus-shop.com. Nuimkime uždangą nuo moterų grožio ir jaunystės paslapčių!

1. Gerkite daug vandens (iki 2,5 l per dieną). Vanduo yra gyvybė! Jis išplauna iš organizmo kenksmingas medžiagas.

2. Rytais ir vakarais prauskite veidą! Niekada ir jokiomis aplinkybėmis neikite gulti su makiažu. Seniai žinomas faktas – tris mėnesius ignoruojant raginimą prausti veidą, neteisingai ar tik iš dalies nuvalant makiažą, oda pradeda smarkiai senti ir gali pridėti jūsų išvaizdai 5 – 7 metus. Taigi, netingėkite rūpintis savo jaunyste! Atkreipkite dėmesį, kad praustis reikia tinkamai!

Pirmiausia nenaudokite kieto muilo – jis sausina odą ir duoda apgailėtiną rezultatą. Veidą reikia prausti specialiomis kosmetikos priemonėmis, kurios pašalina makiažą – geliais ir putomis. Antra, netrinkite veido rankšluosčiu. Švelniai nugerkite drėgmę, nedarydamos odą tempiančių judesių.

3. Nepamirškite šveitimo svarbos! Daugelis mūsų nepakankamai vertina veido odos šveitimo naudą. Tai – didelė klaida. Ši procedūra giliai išvalo odą, pašalina nekrotinį ląstelių sluoksnį ir stimuliuoja kraujotaką. Naudokite šveitiklį bent kartą per savaitę ir įvertinsite sveiką odos spalvą bei gaivumo pojūtį.

4. Tonizuokite odą! Po prausimosi nuvalykite veidą toniku arba losjonu, kad apsaugotumėte odą nuo žalingo aplinkos poveikio. Problemiškai ir riebiai odai naudokite losjonus, kurie sutraukia poras. Sausai odai draudžiama naudoti tonikus, kurių sudėtyje yra alkoholio.

5. Masažuokite veidą! Veido raumenis reikia nuolat tonizuoti. Prausdamos veidą, pamasažuokite ir veido raumenis. Bus dar geriau, jei masažą atliksite ledo kubeliais. Toks masažas tonizuoja, gaivina ir suaktyvina kraujotaką. Galite užšaldyti žolelių nuovirus arba vandenį su eteriniais aliejais.

6. Drėkinkite! Paskutinis etapas – veido kremas. Labai svarbu pasirinkti jūsų odos tipui ir amžiui tinkantį kremą. Įsiminkite vieną taisyklę – kiekvienas kremas turi savo laiką. Drėkinamąjį kremą tepkite rytais, o maitinamąjį – vakarais. Jaunesnėms nei 25 metų moterims šaltuoju metų laiku pakanka naudoti drėkinamąjį ir apsauginį kremą. Antistresinės kosmetikos reikia 26 – 35 metų moterims. O kremai su pakėlimo poveikiu tampa būtini tik sulaukus 36 metų. Jei tokius kremus naudosite anksčiau laiko, galite sulaukti priešingo rezultato.

7. Nepamirškite veido kaukių! Jų paskirtis gali būti labai įvairi. Išsirinkite tai, ko jums reikia, ir bent kartą per savaitę palepinkite savo odą. Kosmetines kaukes kaitaliokite su naminėmis.

8. Apsaugokite odą SPF kremais! Saulės spinduliai lėtina odos atsinaujinimo procesus ir taip pagreitina odos senėjimą. Naudokite apsauginius kremus nuo saulės ir makiažo kremą su SPF apsauga.

9. Atkreipkite dėmesį į odą aplink akis! Šiose vietose ji itin plona ir jautri. Akių sričiai nenaudokite veido kremo – įsigykite specialių kremų, skirtų jautriai odai aplink akis prižiūrėti.
10. Šypsokitės ir būkite pozityvios! Šypsena suteikia veidui ypatingo švytėjimo, kuris vizualiai sumažina faktinį amžių. Būkite neįtikėtinai laimingos ir jaunos! Būkite nuostabios!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją